Labdarúgás

2024.01.04. 14:56

"Ez méltatlan a berkenyei foci múltjára nézve!" – így látta csapata őszi szezonját Rusvay Gergely

A tizenkét fős vármegyei I. osztály tizenegyedik helyén telel a Berkenye SE csapata. Az együttes őszi szezonjáról a csapat játékos-edzőjével, Rusvay Gergellyel beszélgettünk.

Stefán Antal Krisztián

Rusvay Gergely (balra pirosban) jobb folytatást vár a Berkenyétől a tavaszi szezonban

Forrás: nograDex | Archív fotó

Fotó: Kőházy J. Zsolt

– A tavaszi remek kupaszereplésnek köszönhetően a szezon egy Magyar Kupa mérkőzéssel indult a csapatnak. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok ezen az összecsapáson?
– Egy nagyon jó ritmusú meccs volt, ahol az ellenfél hamar vezetést szerzett, de gyorsan egyenlítettünk. Az első félidőben még tartottuk magunkat az NB III–as Sényő ellen, de utána kijött a két csapat közti edzettségi különbség és megérdemelten nyertek.

– Milyen céllal vágtatok neki az idei pontvadászatnak?
– Az első hatba vágytunk, de hamar rájöttem, hogy ez idén irreális cél. Sajnos rendszeres létszámproblémákkal küzdöttünk edzéseken és a bajnokikon is. A keret átlagéletkora elég magas ,sok az idős játékos és a fiatalok sem tudtak lendületet adni, már ha egyáltalán megvoltunk.

– A tizenegyedik helyről várhatjátok a folytatást. Összességében elégedett vagy a csapat teljesítményével vagy van benned hiányérzet?
– Cseppet sem vagyok elégedett az eddigiekkel és itt nem is feltétlen a meccsekre gondolok, mert azok, akik jelen voltak a bajnokikon, becsülettel tették a dolgukat. Én a hozzáállással, hogy alig tudunk valahogy kiállni hétvégén arra gondolok. Ez méltatlan a berkenyei foci múltjára nézve!

– Volt olyan összecsapás, ami kiemelkedett a többi közül?
– A bátonyterenyei győzelmünk említeném, mert tíz emberrel kezdtük a meccset, de 15 perc után kiegészültünk és egy nullára nyerni tudtunk.

– Van olyan játékos vagy játékosok, akiknek a teljesítményét ki tudod emelni?
– A 17 éves Selmeci Tamás remekül játszott, voltak egész kiemelkedő meccsei is a fiatal kora ellenére.

– Várható–e valamilyen játékosmozgás a keretben a télen?
– Remélem, hogy igen! Elkezdtünk tárgyalni játékosokkal, három–négy új igazolást minimum tervezünk.

– Mikor kezditek meg a felkészülést a tavaszi folytatásra?
– Január 16-án kezdünk heti két edzéssel és hétvégente edzőmeccsekkel.

– Milyen helyezéssel vagy teljesítménnyel lennél elégedett a bajnokság befejezésekor?
– Az őszi teljesítményünktől sokkal többet várok, de nyilván sok múlik az igazolásokon és a játékosok edzéshez és meccshez való hozzáállásán. A Berkenyének még most is jó a kerete, csak a meccseken ott kéne lenni. Remélem, hogy odaérünk az első nyolcba!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában