Labdarúgás

2024.01.17. 18:53

Meg akarják ismételni a tavalyi eredményt – így várják a tavaszi folytatást Szendehelyen

Bercza Sven, a Szendehelyi FC elnökségi tagja szerint megismételhető lehet a tavalyi ötödik helyezés.

Stefán Antal Krisztián

A Szendehelynek (pirosban) előrébb kellene lépnie a tabellán a tavasz során

Forrás: nograDex | Archív fotó

Fotó: Kőházy Zsolt

– A 2022/2023–as szezon remekül sikerült az együttesnek, hiszen 5. pozícióban zárt a megyei első osztályban. Mit jelentett ez a klubnak? 
– A klubnak és természetesen a szurkolóknak is nagy öröm volt, hogy ezzel a helyezéssel a klub fennállásának legjobb eredményét értük el. Komoly eredménynek számít ez a Szendehely FC történetében és mindig örömmel fogunk visszagondolni erre.

– Ennek fényében milyen céllal vágtak neki az idei szezonnak? 
– A szezon előtt az 5-7. hely közé lőttük be magunkat, így ezt is pályáztuk meg az első forduló előtt. Titkon azonban reménykedtünk abban, hogy megismételhetjük az előző évi szereplést, sőt akár még ennél feljebb is végezhetünk majd a bajnoki tabellán.

– Elég nehéz sorsolása volt a csapatnak, így az első négy forduló után csak egy pont szerepelt a Szendehely neve mellett. Okozott ez bármilyen negatív érzést a vezetőségben vagy a játékosokban? 
– Hogy negatív érzést váltott-e ki az eddigi eredmény? Ha azt mondanánk, hogy nem akkor ezzel meghazudtolnánk önmagunkat. Kis keserűség van bennünk az tény, hiszen amilyen játékosállományunk van jelenleg, azzal igencsak többre vagyunk hivatottak. Nehéz volt a bajnokság kezdete, ami szinte az egész szezonra rányomta a bélyeget. Voltak olyan mérkőzések (főleg az utolsó fordulóban), ahol szinte éppen, hogy tizenegyen megvoltunk. Nyilván ebben szerepet játszottak a sérülések és eltiltások, de ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni a jövőben és a minőség mellett mennyiségben is előrébb lépni.

– Az őszt végül a hetedik helyen zárta a klub. Ez mennyiben csalódás a tavalyi teljesítményhez és a célokhoz képest? 
– Nem mondanám igazából csalódásnak, inkább annak tudnám be, hogy sokszor pontatlanságból és összpontosításból kifolyólag alakult úgy némelyik mérkőzés. Ha összeszedetten, pontosabban játszunk, akkor nyilván másképp alakultak volna pár mérkőzésünk és az helyezésben is megmutatkozott volna. Ennek ellenére nem adjuk fel, megyünk tovább és meglátjuk, hogy mit hoz a tavaszi szezon. Egy biztos, hogy a célunk a minél jobb eredmény elérése lesz és szeretnénk feljebb lépni pár helyet az idény végére.

– A tavasszal Kovács Imre helyett Schwarcz Zoltán irányítja majd a csapatot. Miért döntöttek a váltás mellett?
– Sajnálatos módon úgy alakult, hogy Kovács Imre lemondott, mint vezetőedző. A döntését nehezen, de elfogadtuk és közös megállapodással elváltak útjaink. Egy nagyon jó szakembert, barátot ismerhettünk meg Imrében és bízunk benne, hogy ettől függetlenül nem távolodik el teljesen az egyesülettől. Imrének köszönjük az eddigi munkáját és fáradozásait, amit egyesületünkért tett! Miután Kovács Imre lemondott vezetőedzői posztjáról, felkerestük Schwarcz Zoltán–t aki szívesen vállalta a csapat irányítását.

A csapat sikeredzője, Kovács Imre lemondott az őszi szezon után
A csapat sikeredzője, Kovács Imre lemondott az őszi szezon után
Fotó: Kőházy Zsolt / Forrás: nograDex | Archív fotó

– A bajnokság befejeztével milyen játékkal és helyezéssel lenne elégedett?
– Ahogy korábban is említettem, nagyjából az 5-7. hely számunkra a realitás, de véleményem szerint sokkal több lehet a srácokban és ha sikerülne jól indítani a tavaszt, akkor odaérhetünk akár a negyedik pozícióba is. Mindent megteszünk ennek érdekében és bízunk benne, hogy azokon a meccseken, ahol ősszel balszerencsénk volt, most nekünk fog jobban kijönni a lépés.

– Mikor kezdik a felkészülést és lehet-e játékosmozgás a keretben?
– A felkészülést január 22-én kezdjük és természetesen szeretnénk a jelenlegi játékosállományt is létszámilag és minőségben is erősíteni. Szerencsére távozónk nem lesz, így építhetünk és számolhatunk a jelenlegi keret tagjaira a hosszúnak ígérkező tavaszi idényben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában