Elismerés

2023.12.18. 19:55

A sportban és a tanulásban is remekeltek a salgótarjáni fiatalok (fotók)

Ünnepélyes keretek között díjazták a 2022/2023-as tanév salgótarjáni Jó tanuló, jó sportoló diákjait, immáron 41. alkalommal.

Bakos László

A díjazott diákok és felkészítők

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A meghívottak ezúttal is a városháza dísztermében gyűltek össze, hogy átvegyék a jól megérdemelt elismerésüket. Az előző évben 22, idén 20 diák felelt meg a szigorú elvárásoknak, és teljesítették a tanulmányi és sporteredmény kritériumokat. Közülük hatan általános iskolások, 14-en pedig középiskolások. A legeredményesebb tanintézménynek ezúttal a Bolyai bizonyult, ami 12 diákot delegálhatott a rendezvényre.

Dr. Dániel Zoltán alpolgármester köszöntőjében a tehetség és a szorgalom fontosságát hangsúlyozta, a megjelenteknél ez a tanulásban és a sportban is megmutatkozott. Szükséges és egymástól elválaszthatatlan dolgoknak nevezte a fentieket. A városban jelenleg háromezer diák van, elmondása szerint meg kell becsülni azokat, akik kiemelkedően teljesítenek az élet több területén is. Az alpolgármester a szülők és edzők munkáját is megköszönte, és kitartást kívánt a jövő évi tanulmányokhoz és sportoláshoz.

Számos bajnoki címet felsoroltak a diákok méltatása során, ahol több hagyományos, a városban jelentős múlttal bíró sportág neve hangzott el. A csapatsportágakat ebben a tanévben mindössze egy diák képviselte.

Idén 28. alkalommal az utánpótlássportban tevékenykedő edzők, testnevelők, sportvezetők munkáit is díjazták, ezúttal is öt felkészítőnek köszönték meg a munkáját.

A díjazott diákok. 
Beszterce-lakótelepi tagiskola: Kiss János Csongor (atlétika). 
Kodály Zoltán tagiskola: Czikora Márta (cselgáncs).
SÁI Székhelyintézmény: Bakos Panna (sportlövészet), Kecskés Borka (karate), Tóth Nóra (triatlon), Virág Iringó (sportlövészet). 
Bolyai János Gimnázium: Alb Zalán (tájékozódási futás), Czímer Dávid (atlétika), Kiss Kamilla Vanda (versenytánc), Mag Fruzsina (tájékozódási futás), Mag Viktória (tájékozódási futás), Marosszéky Péter Tamás (tájékozódási futás), Nagy Boldizsár (atlétika), Mester Soma (atlétika), Nagy Szilvia (tájékozódási futás), Porok Hanna (versenytánc), Tóth Barbara (triatlon), Verebélyi Attila (tájékozódási futás).
Madách Imre Gimnázium: Bali Emese (labdarúgás).
Táncsics Mihály Technikum: Tóth Alíz Alexandra (teke).

Díjazott sportvezetők, edzők, testnevelők: Czene Zsuzsanna (a Kodály tagiskola testnevelője), Dániel Péter (kosárlabda edző), Józsa Barna (karate edző, a Palóc Karate Szövetség elnöke), Patai József (a Salgótarjáni Tehetséggondozó és Sport Egyesület vezetője), Pálfalvai Zoltán (a Bolyai igazgatója, testnevelője, atlétaedző). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában