Kosárlabda

2023.11.17. 19:50

A bravúr ugyan nem sikerült, de megnehezítette ellenfele dolgát a Salgótarjáni KSE

A NB I./B Piros-csoportjának egyik legerősebb csapata látogatott pénteken Salgótarjánba, a 7-1-es mérleggel álló szigetszentmiklósiakat eddig csupán a hibátlan mérleggel álló Vasasnak sikerült legyőznie.

Nool.hu

Lajsz Gergely (labdával) végül hat pontig jutott a mai összecsapáson

Forrás: Nool

Fotó: Sz. P.

Mindezen tények és statisztikák ellenére nem kezdte feltett kézzel a mérkőzést az SKSE. A hazaiak meglepően jó védekezése és a kemény, harcias támadásai talán az ellenfelet is meglepték kicsit, az első felvonásban fej-fej mellett gyűjtögették a pontot a csapatok.

Az első tíz percet követően csupán hárompontos előnyt sikerült kiépíteni a BKG-nek, a második felvonásban azonban a Dániel Péter vezette alakulatnak sikerült egyel magasabb fokozatba kapcsolnia, a negyed közepére még a vezetést is sikerült megszerezniük. Egy időkérést követően a vendégek rendezték soraikat, fegyelmezett – de néhol már durvába forduló – játékuk eredményesnek bizonyult, amivel egy 3 triplányi előnnyel vonulhattak végül nagyszünetre (28-37).

A fordulást követően folytatódott a kemény játék. Sajnos a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, folyamatos tévedéseik mindkét oldalon szították az indulatokat. A játék szépsége egyre inkább háttérbe szorult, az indulatos párharcban egyik csapat sem igazán tudott kibontakozni. A rengeteg szabálytalansággal tüzdelt harmadik negyedben Monye Martin és Karanfilovski is kipontozódott, így megpecsételődni látszott a fekete-pirosak sorsa.

Az utolsó játékrészben is folytatódott az „öldöklő” küzdelem. Egy kosár itt, egy kosár ott, a rutinos vendégek azonban tudták tartani az addigra megszerzett előnyüket. A végső 3 percre aztán kissé lenyugodtak a kedélyek, a vége egy 12 pontos – de simának egyáltalán nem mondható – vendéggyőzelem, amivel a Pest megyei csapat megerősítette helyét a dobogósok között.

Némi szépségtapasz a mai meccsnapra, hogy az SKSE utánpótlás csapata legyőzte a Törökbálintot, így a fiatalok megszerezték első győzelmüket a pontvadászatban.

Végeredmény:
Salgótarjáni KSE – BKG PRIMA Akadémia 66–78 (13-16, 15-21, 20-21, 18-20)

Utánpótlás mérkőzésen:
Beszterce KK U20 – PRIMA Radobasket Törökbálint U20 75–58 (12-8, 8-9, 23-14, 23-19)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában