Kosárlabda

2023.11.04. 20:00

Meghálálta szurkolóinak a lelkes biztatást az SKSE

A hetedik fordulóval folytatódott az SKSE bajnoki szereplése, szombaton a tabella ötödik helyén tanyázó – 3-3-as mutatóval rendelkező – Óbudai Kaszások csapatát látta vendégül a Dániel Péter vezette salgótarjáni alakulat.

Nool.hu

Az SKSE (fehér mezben) harcos és izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be első hazai győzelmét

Forrás: Nool

Fotó: Sz. D.

Nem kezdődött jól a szezon a fővárosiaknak, ám az első három vesztes meccs hibáit kijavítva már jöttek az eredmények. Az ezt követő hármas győzelmi sorozatot készültek megszakítani szombat este Vas-Teplánék, akik nem mellesleg a Budafokon és a Nyíregyházán megszerzett győzelem mellett még adósak a szurkolóknak az első hazai diadallal.

Óvatos tapogatózással indult a találkozó, 3 perc elteltével is csupán egy-egy dupla árválkodott a kijelzőn a csapatok neve mellett. A folytatásban az óbudaiak kapták el jobban a fonalat, két gyors triplával „meglógtak” a vendégek. Egy időkéréssel némileg sikerült rendezni a hazai sorokat, de a hátrányból már nem tudtak ledolgozni az első 10 perc végére. (16-23)

Kis szünetet után a piros-feketék is megtalálták a gyorsító fokozatot, a második játékrész közepére sikerült is egalizálni az állást. Sőt, a jó védekezés, a pontos(abb) dobások meg is hozták a várt eredményt, így egy triplányi hazai előnnyel vonulhattak el a csapatok pihenőre. (38-35)

Térfélcserét követően a győzelmi kényszer érezhetően mindkét csapatnál rányomta bélyegét a játékra. Az egyre fokozódó hangulatban a keményebb védekezés került előtérbe. A negyedben viszonylag korán begyűjtött ötödik fault után fegyelmezetten játszottak Váitsék, ennek is köszönhetően egy minimális (egy pontos) előny birtokában vághattak neki az utolsó felvonásnak. (53-52)

A negyedik játékrészben mindent egy lapra feltéve kezdték meg a rohamokat az ellenfelek. Három perc elteltével már 6 pont volt Kalassaiék előnye, de egy-egy jókor betalált triplával tartották a vendégek a lépést. Újabb két percet követően megint egyenlőt mutatott a kijelző, így a lelkes hazai szurkolók minden eddiginél harciasabban buzdították a csapatot. Talán ennek (is) köszönhetően a fővárosiak játéka kezdett szétesni, nem ültek a kinti dobások, Lajszéknak pedig már csak arra kellett figyelni, hogy tartsák a kialakított különbséget.

Némi utolsó másodperces közjátékot követően ez sikerült is, így az SKSE megszerezte idénybeli első hazai győzelmét is, amit a lelkes nézősereglet a szokásos pacsikkal meg is köszönt nekik.

Végeredmény:
Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások 76–70 (16–21, 22–14, 15–17, 23–18)

Utánpótlás mérkőzésen:
Beszterce KK U20 – Óbudai Kaszások U20 50–80 (7–19, 24–21, 8–22, 11–18) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában