Labdarúgás

2023.10.01. 17:35

Vereséget szenvedett idegenben a Salgótarjáni BTC együttese

A Salgótarjáni BTC együttese ma délután játszotta újabb bajnoki mérkőzését az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjában, amely alkalmával a Tiszaújváros gárdájának otthonában léptek pályára 15 órás kezdéssel.

Nool.hu

Egy kiválóan előkészített pályán küzdhetett meg egymással a Tiszaújváros és a Salgótarjáni BTC együttese, az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjának kilencedik fordulójának mérkőzésén ma délután.

A kezdőrúgástól hatalmas mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, de az önfeláldozó vendég védelem jól zárta a területeket. Komoly helyzet csak a salgótarjáni kapu előtt alakult ki, majd a játékrész végéhez közeledve egy erősen leshelyzeten álló hazai játékos passzolta kapuba a kipattanó labdát.

A fordulás után kicsit feljebb tolta védekezését az SBTC, amelynek köszönhetően veszélyesebb lett a támadójátékuk, de egy ártalmatlan helyzetben történő szabálytalanságot követően, büntetőt kaptak az újvárosiak, amelyet Oláh magabiztosan értékesített.

A hajrához közeledve becsülettel próbálkoztak a tarjániak, de egy kipattanót a csereként pályára lépett Bussy védhetetlenül bombázott 22 méterről a vendég kapuba, majd percekkel a vége előtt Tóth Simon lövését követően alakult ki a végeredmény.

Összességében teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is a Tiszaújváros, a játékban és akaratban is jóval gyengébben teljesítő SBTC ellen.

NB III. osztály, Észak-Keleti csoport, 9. forduló:

Termálfürdő FC Tiszaújváros - Salgótarjáni BTC 1–0 (4–0)

Tiszaújváros, Tiszaújváros Sportcentrum, 70 néző. Vezette: Muhari G. (Flinta Z., Ancsin Z.)
Tiszaújváros: Herczeg - Oláh, Tóth B. (Garda, 76.), Vitelki (Tóth S., 76.), Géringer (Kollár, 78.), Lőrincz, Papp (Lehóczki, 78.), Erős (Bussy, 61.), Varjas, Ivánka, Valkai. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
SBTC: Nyirati - Petrecsko, Csuka, Kálmán, Molnár - Tarlósi P. (Bajor, 70.), Nagy, Klajban (Csáki, 70.), Bogdán (Palkovics, 78.) - Csifó (Sulyok, 46.), Tarlósi M. (Horváth, 78). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.
Gl.: Valkay (43.), Oláh (53.), Bussy (76.), Tóth S. (84.). Sárga lap: Petrecsko, Kálmán.

Vitelki Zoltán: – Alapvetően nem vagyok soha egy elégedett edző, mindig találok valami hibát, de ma a játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél. Külön értékelendő, hogy nullára hoztuk le a mérkőzést, és jó volt a helyzetkihasználásunk.

Sebestyén Szilárd: –Az elmúlt mérkőzésekhez képest, hiányzott ma játékosainkból az akarat. Nem tudunk párharcokat nyerni, sok volt a technikai hiba, valamint sorozatosan rossz döntéseket hoztunk, amelynek köszönhetően az ellenfelünk szinte végig ránk tudta erőltetni az akaratát és irányította a mérkőzést. Jövőhéten hazai pályán szeretnénk javítani!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában