Kosárlabda

2023.10.14. 19:45

Még mindig várat magára az első salgótarjáni hazai győzelem

Az elmúlt szezonban oda-vissza paprikás hangulatú meccset játszott egymással a két csapat, így borítékolható volt, hogy idei első találkozójuk sem lesz izgalmaktól és harcos összecsapásoktól mentes.

Szabó Péter

Jól kezdte a mérkőzést az SKSE (fehér mezben), de végül a Jászberény nyerte az összecsapást

Forrás: Nool

Fotó: Sz. D.

Karanfilovski egy és Cserényi két gyors duplája meg is adta az alaphangot. Az első percek izgalmát levetkőzve lassan a vendégek is kezdtek magukra találni, ötpontos hátrányukat ugyan nem tudták ledolgozni az első felvonás végéig, de minimálisra csökkentették azt. (14-13)

A második negyedben a Jászberény kapta el jobban a fonalat, pontosabb közeli és középtávoli dobásainak köszönhető lassan elléptek, a Dániel Péter vezette legénység valamelyest tartotta a lépést a vendégekkel, de minden igyekezetük ellenére is ötpontos hátrányban vonultattak nagyszünetre. (30-35)

SKSE kosárlabda
Parázs jelenetekből nem volt hiány az Jászberény salgótarjáni vendégszereplésén
Fotó: Sz. D. / Forrás: Nool

Fordulást követően a jászságiak kapcsoltak egy fokozatot, hatékony védekezéssel és pontos tripláikkal 12 pontos előnyt szereztek a negyed közepére. A hátralévő percekben kiegyenlítettebb játék következett, de az is csak arra volt elég, hogy számottevően nem nőtt tovább a hazaiak hátránya. (52-65)

Az utolsó felvonásban mindent egy lapra feltéve kezdte meg a rohamot a Salgótaján. A védekezés hiánya azonban megbosszulta magát. Egy 2-11-es roham utáni időkérést követően a hazaiak vezetőedzője még megpróbálta rendezni a sorokat, de a vendégek játékára ezúttal nem volt meg az ellenszer.

Viszonylag sima győzelmüknek köszönhetően a Jászberény megerősítette helyet a NB I/B Piros csoportjának élmezőnyében, az SKSE pedig még mindig adós szurkolóinak az első hazai győzelemmel.

Végeredmény:
Salgótarjáni KSE – Jászberényi KSE 67-90 (14-13, 16-22, 22-30,15-25)

U20-as mérkőzésen:
Beszterce KK U20 – Jászberényi KSE U20 59-94 (20-26,18-23,6-20,15-25)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában