Futsal

2023.10.17. 15:38

Nem sikerült győzelemmel kezdeni a Salgó FC csapatának (fotók)

A napokban a Hatvan csapata ellen játszotta első bajnoki mérkőzést a Salgó FC futsal együttese a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

Nool.hu

A futsal NB III. osztály, Keleti csoportjának második fordulójában lépett először pályára a Salgó Futsal Club csapata, amely alkalmával a hatvani ellenfelükkel szemben alulmaradtak hazai pályán.

A mérkőzésen voltak szép megmozdulások hazai oldalon, amelyek a jövőre nézve bíztató lehet.

A Salgó Futsal Club (balra) csapata lejátszotta első mérkőzését a bajnokságban
A Salgó Futsal Club (balra) csapata lejátszotta első mérkőzését a bajnokságban
Fotó: Vendel Lajos

Férfi Futsal NB III, Északi csoport 2. forduló:

Salgó Futsal Club – Hatvani SZSE 3–6 (2–4)

Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 60 néző

Vezette: Lovas N. (Forgó Zs., Juhász S.)

SFC: Sirkó – Szokács, Percze, Czigler, Katona.

Csere: Bazsányi, Bari, Puporka, Lehoczki, Kobolák, Horváth, Kárász, Hranek, Jedlicska. Játékos-edző: Bazsányi Péter.

HSZSE: Bódi – Czakó, Gohér, Fellner, Panyi.

Csere: Lakatos, Zöldi, Uj, Bognár. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Gl.: Puporka (14.), Szokács (20.), Kobolák (33.), ill. Fellner (20., 26.), Gohér (6.), Czakó (8.), Panyi (13.), Uj (35.). Sárga lap: Czigler.

Bazsányi Péter: –  Az első mérkőzésünk volt a bajnokságban, ami az első 10 percben meg is látszódott a csapaton, hiszen kicsit megilletődötten és bátortalanul játszottunk. Az elképzelt taktikai hadrendünk nem működött, ami sajnos az eredményen is meglátszódott, hiszen a 13. percben már 0-3 volt az eredmény. Ekkor időt kértünk és taktikát váltottunk, aminek köszönhetően a félidő lefújása előtt két gólt is szereztünk, amivel úgy tűnt, hogy visszajövünk a mérkőzésbe, de sajnos a dudaszó előtt ismét gólt kaptunk így a szünetben 2-4 volt az eredmény.  A második félidőt már sokkal bátrabb játékkal kezdtük, helyzeteket tudtunk kialakítani, de ezek rendre kimaradtak, sok esetben a vendégcsapaton a szerencse is segített. Futottunk az eredmény után, és ezt a nagyobb futsal rutinnal rendelkező vendégcsapat ki is tudta használni, ismét gólt szereztek. A találkozó utolsó tíz percében mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, amiből először mi találtunk be, majd a lefújás előtt a hatvaniak góljával alakult ki a 3-6-os végeredmény.
A mérkőzésen a jobb helyzetkihasználás döntött. Rutint kell szereznünk ebben a szakágban. A mi csapatunk játékosai közül szinte mindenkinek ez volt az első futsal bajnoki mérkőzése, miközben a vendégcsapat magjának ez már a sokadik idénye. Mindezek mellett hiányérzetem van az eredményt illetően, meglátásom szerint ebben az összecsapásban több volt, akár pontot vagy pontokat is szereznünk kellett volna. A csapat a kért taktikai utasításokat betartotta, fegyelmezetten játszottunk a szép számban kilátogató nézők előtt, akiknek köszönjük a bátorító, elismerő szavakat és a lefújás utáni őszinte tapsot. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken is szép számú nézőközönség előtt játszhatunk majd a városi sportcsarnokban és közösen ünnepelhetjük az első hazai győzelmünket az NB 3-as pontvadászatban. Köszönöm a nagypályás labdarúgó edző kollégáim támogatását, valamint a kispályás városi bajnokságban szereplő csapatvezetők hozzájárulását, hogy játékosaikat rendelkezésünkre bocsájtották. Köszönöm az elnökség munkáját, a támogatóink önzetlen segítségeit és felajánlásait. A mai napon az egész csapat jól teljesített, Sirkó, Percze és Czigler játéka kiemelkedő volt.

A csapat következő bajnoki mérkőzése ismét hazai pályán lesz a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, október 30.-án, 20 órás kezdéssel, a Gyöngyöshalász gárdája ellen!

A bajnokság állása
A bajnokság állása
Fotó: NMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában