Autósport

2023.10.03. 13:50

Lezárta a szezont a nógrádi ralis páros

A hétvégén az ORB 3. rallye záró futamának Miskolc adott otthont. A Kerekes Bence és Szőllős Róbert alkotta nógrádi kötődésű páros az idei szezon összes versenyén nem tudott elindulni, de az utolsó viadalt semmiképpen sem akarták kihagyni.

Bakos László

Nagy tervei vannak a csapatnak

Forrás: Beküldött fotó

Az ifjú Kerekes Bence fiatal kora ellenére egy igen erős mezőnybe keveredett ezen a futamon is. 

 A kategóriánk eleve egy erős csoport. Az autó változtatásait itt lehetséges a legjobban kivitelezni. Nagy teret ad a szabályrendszer a tuningolásnak, a más autógyártótól származó darabok beépítésének. Rengeteg alkatrészt lehet egyedileg legyártani, beépíteni. A mi járművünk ezekből a megengedett változtatásokból csak minimálisat tartalmaz, de a besorolása így is P/13. lett kezdte Bence.

A fentiek miatt ebben a mezőnyben vannak a legegyedibb és legjobban a szabályok szerint feljavított autók. A kategória többi versenyzője mind régebb óta versenyeznek, több rutinjuk van, így a nógrádi kötődésű duónak eleve ezzel a hátránnyal is számolni kellett. 

Az egri balesetünk miatt is nagyon fontos volt ez a futam, hogy igen is célba tudunk érni. Végül az abszolút sorrend 11. helyét sikerült megszerezni, a kategóriában pedig pontszerzők lettünk. Nekem minden furcsa volt, mert ezeken a pályákon sohasem versenyeztem, csak nézőként voltam jelen az előző években. A lehetőségeinkhez mérten próbáltam vezetni és az autót beosztani. Volt némi műszaki hibánk, de a szerviznek sikerült megjavítani a kocsit és be tudtuk fejezni ezt a versenyt – értékelt a sofőr.

Navigátora, Szőllős Róbert az egri bukást kicsit a magáénak érezte, elmondása szerint vissza kellett volna fognia Bencét az utolsó gyorsaságin. 

Az már a múlt, amin átléptünk, és ezért is jó volt ezeken a klasszikus, igazi dobálós, szűk pályákon autózni Miskolc környékén. Az időjárás is a kegyeibe fogadta az indulókat és a nézőket, káprázatos őszi időben volt lehetőségünk versenykocsizni, és célba érni emlékezett vissza a navigátor.

Pontszerzőként zárták a szezont
Pontszerzőként zárták a szezont
Fotó: Csatlós Norbert / Forrás:  Beküldött fotó

A páros számára ez az év ORB-szinten már véget ért, talán még pár rallye sprinten el fognak indulni. Tartanak majd egy csapatépítő tréninget is.

Napokig együtt vagyunk amúgy is, de azért egy jó kis összejövetel nem árt nekünk. A jövőben is együtt akarunk versenyezni, várunk még, hogy a szabályrendszerben vagy a kategóriákban lesz-e esetlegesen valamilyen változtatás. Nemsokára Bence betölti a 18. életévét, akkor magasabb osztályban is indulhatunk. Ha minden így maradna a mostani állás szerint, akkor az ORB3. összes futamán részt szeretnénk venni, esetleg kategóriát váltunk, de ez a jövő évi módosításoktól függ. Addig is próbálom a párosunkat népszerűsíteni és ismertebbé tenni zárta beszélgetésünket Robi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában