Rali

2023.10.21. 19:28

Jól nyomták a gázt – elégedett az idei szezon eredményével a szécsényi ralis

Vincze Ferenc szécsényi raliversenyző 2019 után idén ismét megnyerte a HUMDA Országos Rally Bajnokságot (ORB). A szezon végével a versenyző értékelte a navigátorával, Percze Nándorral nyújtott teljesítményüket.

Lászlók Judit

Hogyan értékelné az idei teljesítményüket?

– Természetesen nagyon jóra, hiszen sikerült teljesítenünk az év elején kitűzött célunkat, és megnyernünk a bajnokságot. Ráadásul a IV. Rally Hungary Európa-bajnoki futamon második helyezést értünk el. Utóbbi pedig túlszárnyalta az elvárásainkat is, hiszen a legjobb öt közé vártuk magunkat. Ugyanakkor külön öröm, hogy nem voltunk messze az első helytől sem. Összességében pedig nagyon elégedettek lehetünk a szezonunkkal. Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nagyon hasonló volt az idei bajnokság a 2019-eshez, amikor szintén ugyanilyen jól alakultak a dolgaink.

Mi jelentette a legnagyobb nehézséget?

– Minden bajnokság nehéz, hiszen a versenyzők nagyon erősek, akikkel meg kellett küzdeni. Azonban a versenyek rendre jól sikerültek, ugyanakkor mindegyik más kihívás elé állított. Az aszfaltos versenyek persze jobban mentek, viszont a murvával borított pályákon is tudtunk jó eredményeket elérni. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy az utóbbiakon lehetne még mit javítani. 

Az idei év utolsó futamán megszerezték a második helyet. Ezzel bizonyítva, hogy lenne esélyük a kontinens legjobbjai között is.

– A magyar bajnokságban nem feltétlenül a gyorsaság volt a legfőbb célunk. Nem akartunk feleslegesen kockáztatni, mivel sokkal fontosabbnak tartottuk a célba érkezést és a biztos pontgyűjtést. A IV. Rally Hungary-n viszont muszáj volt gyors tempót diktálni, hiszen a mezőny is rendkívül gyors volt. Természetesen bízom benne, hogy a jövő évi terveinkre nézve ennek az eredménynek is meg lesz majd a kedvező hatása.

Történt-e már előrelépés a jövő évi Európa-bajnokságban való versenyzéssel kapcsolatban? 

– November elején kezdjük el megtervezni a következő szezonunkat, egyelőre túl sokat még nem tudok mondani. Annyit azonban elárulhatok, hogy az év végén zajlanak majd tárgyalások, legkésőbb pedig január elején eldőlhet, hogy az induláshoz meg lesz-e az anyagi feltétel. Amennyiben igen, akkor az lesz a célunk, hogy minél több futamon részt vegyünk, de a legjobb lenne, ha az összesen ott lehetnénk. Bízom benne, hogy az idei eredményeink segítenek majd minket a célunk elérésében. Plusz motivációt jelent számomra, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában