Emlékfutás

2023.10.21. 12:46

Ismét futócipőt húznak Salgótarjánban a megemlékezés jegyében

Október 23-án ismét futnak a sportbarátok, amely megemlékezést idén is Schirilla György nyitja meg a főszervezővel, Valiskó Ferenccel közösen. Mutatjuk a menetrendet!

Nool.hu

A Salgótarjáni Erdély-Kör kezdeményezésére több szervezet közreműködésével immár harmincegyedik alkalommal rendezik meg az október 23-i emlékfutást.

– Az idei eseményre is mint korábban, már több hónapja készülünk – kezdte Valiskó Ferenc főszervező.

– Szeretnék minden támogatónak köszönetet mondani, amelyet az emlékfutást követően részletesen meg is fogok tenni. Külön kiemelném, hogy idén a füleki gimnázium is nevezett a középiskolások váltóversenyére, így nemzetközi lesz a mezőny. – folytatta.

– Az óvodák, általános és középiskolák, felnőttek mellett ismét lesz családi futás. Az eseményen immár 22. alkalommal veszt részt Schirilla György, a sokoldalú sportoló, akit a nemzet rozmárjaként is ismernek hazánkban. A sportember futva érkezik ismét a versenyre, akihez a helyi sportbarátok Zagyvapálfalván csatlakozhatnak az utolsó kilométerein, hétfőn reggel 8 órakor a MOL benzinkútnál. – mondta a szervező.

– Az ünnepség október 23-án, szombaton, 8.30-kor kezdődik Salgótarjánban, a Megyeháza előtt, majd 9.15-kor indul a verseny. Útlezárás Salgótarjánban, a Pécskő út torkolatától – a Rákóczi úton – a megyei rendőrségig lesz 8 és 13 óra között. Bízom benne, hogy nagy résztvevői körben tudjuk megrendezni a harmincegyedik emlékfutást is. – zárta gondolatait Valiskó Ferenc.

A program: Megnyitó, megemlékezés, koszorúzás, 8.30 óra. Általános iskolások korosztályos versenyinek kezdete, 9.15 óra. Óvodások versenyének kezdete, 10 óra. Felnőtt szenior női korosztályok versenyeinek kezdete, 10.10 óra. Nagy iskolások váltófutása, 10.20 óra. Felnőtt szenior férfi korosztályok versenyeinek kezdete, 10.40 óra. Kisiskolások váltófutása, 10.50 óra. Családi futás, 11.15 óra. Középiskolások versenyeinek kezdete, 11.25 óra. Felnőtt váltófutás, 11.50 óra. Középiskolai váltóverseny, 12.10 óra.

A szokásokhoz híven, a versenyeket követően folyamatosan lesznek megtartva az eredményhirdetések és a díjátadások!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában