Sport

2023.09.07. 20:05

Magyar bajnoki címet szerezhet Győrben a szécsényi ralis és navigátora

A HUMDA Országos Rally Bajnokságot (ORB) vezető Vincze Ferenc és navigátora, Percze Nándor egy harminc kilométeres teszttel hangolt a Győr Rallyra szerdán. A felkészülés jól sikerült, a szécsényi versenyzőpárosnak pedig minden esélye meg van arra, hogy a hétvégén megszerezze a magyar bajnoki címet.

Lászlók Judit

Vincze Ferenc a közösségi oldalán számolt be róla, hogy szerdán egy rövid teszttel hangoltak a hétvégi Győr Rallyra, a magyar bajnokság következő futamára. Mint írta, a teszt során szűk harminc kilométert tettek meg az autóval, és ismét ki tudtak próbálni egy-két olyan dolgot, amire eddig nem volt lehetőségük.

Aszfalton eddig idén jó volt a tempónk, de a dobálósabb utakra szerettem volna kicsit még finomítani a beállításokon, és úgy érzem, hogy a nap végére ez sikerült. Most már a jobb és a rosszabb minőségű pályákra is megvan, hogy hogyan tudjuk igazán kezessé tenni a Skodát, úgyhogy várjuk a hétvégét – írta a szécsényi versenyző a bejegyzésben.

 Hozzátette, örülnek annak, hogy egy új verseny került be a naptárba és ezáltal új gyorsasági szakaszokon versenyezhetnek. Vincze Ferenc szerint jót tesz a bajnokságnak a változatosság, illetve a győri belvárosi szakaszt is egy jó kezdeményezésnek tartja, amely sok nézőt vonz. 

A pilóta a bejegyzésben kitért a céljaira is, miszerint a magyar bajnoki cím elnyeréséért dolgoznak, s ezt szem előtt tartva versenyeztek eddig az összes futamon. – Az eddigi négy futam alapján olyan helyzetbe kerültünk, hogy szerencsés esetben akár már ezen a hétvégén is elérhetjük a céljainkat, ugyanis, ha két ponttal többet tudunk szerezni Turán Friciéknél, akkor a szezonzáróra bajnokként érkezhetnénk. Nagyon nehéz lesz, hiszen Friciék nagyon gyorsak voltak eddig minden futamon, remek csatákat vívtunk az év során, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy legyen esélyünk elérni az említett célt – közölte Vincze Ferenc. Hozzátette: úgy érzi a lehetőségekhez képest jól felkészültek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában