Sportesélyek

2023.08.11. 16:36

Világbajnokságon versenyeznek a romhányi teremkerékpáros tehetségek a hétvégén

Nemzeti színeinket képviseli ezen a hétvégén a legnagyobb skóciai városban, Glasgowban a két kiváló romhányi teremkerékpáros, Hugyecz Zsófia és Varga Csaba. A Nagy-Britannia északi részén található településen rendezik meg ugyanis a multi-kerékpáros világbajnokságot, azaz itt minden egyes szakágban azonos helyszínen versengenek a sportolók.

Hegedűs Henrik

Hugyecz Zsófia a legjobb 10 közé vágyik a világbajnokságon

Forrás: Beküldött fotó

Szombaton délelőtt a férfi egyéni viadal selejtezőjét rendezik a hatszoros brit olimpia bajnok Sir Chris Hoy nevét viselő sportközpont területén lévő Emirates Arénában, ott Varga Csaba Schön Martin társaságában igyekszik majd megbirkózni a feladatokkal, és kivívni a továbbjutást az éremosztó döntőbe, amelyet aznap este 8 óra után tartanak.

A hölgyeknél Hugyecz Zsófia és Sárközi Anna Lilla mutathatja be a címeres mezben kivételes tudását a várhatóan nagyszámú nézőtábor előtt. Ennek a mezőnynek a selejtezőjét augusztus 13-án vasárnap, kora délelőtt rendezik meg, míg a négyes döntő küzdelmei kora délután, 14 órakor kezdődnek.

Portálunknak sikerült beszélni a már Skóciában tartózkodó Hugyecz Zsófiával, aki elmondta: nagyon komoly felkészülés áll mögöttük és bizakodóan tekintenek a világbajnokság elé, hogy ezáltal is híven öregbítsék a nyugat-nógrádi és a magyar sport hírnevét.

Varga Csaba a legjobb négy közé vágyik
Forrás: Beküldött fotó

Megtudtuk továbbá: Varga Csaba egyértelműen a legjobb négybe törekszik, míg Hugyecz Zsófia elképzelései között a földkerekség első tíz művészi teremkerékpárosa közé kerülés a cél.

A romhányi sportolók edzője, Kovács Balázs portálunk megkeresésére hozzátette: mindkét versenyzőjétől várja, hogy a legjobb hatba jusson, erre a szakvezető reális esélyt lát, ám ennek megkaparintására a tudásuk magas szintű bemutatásán kívül a szerencsefaktorra is kiemelt szükség lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában