Labdarúgás

2023.08.13. 10:51

Nem hibáztak a bajnokesélyesek a Nógrád vármegyei I. osztály nyitófordulójában

Az Érsekvadkert és az Építők szoros csatában, a Bánk és a Karancslapujtő simán nyert, az utolsó pillanatokban döntött a Pásztó.

Stefán Antal Krisztián

Pál Gergő (fehérben labdával) főszerepet vállalt a Silver Tüzép Karancslapujtő magabiztos győzelméből a Héhalom ellen

Forrás: NograDex

Fotó: Kőházy Zsolt

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:
Héhalom SE – Silver Tüzép Karancslapujtő 0–6 (0–3)
Héhalom, 150 néző, vezette: Kis Zs. (Szűcs M. L., Homoki G.)
Héhalom SE: Szilágyi – Fodor, Kotasz E., Abért (Varjú), Nagy Á. – Hajdú J. (Gólya), Nguyen, Tancsik (Balog), Matusik – Baranyi R., Karmacsi (Lakatos V.). Edző: Berkes László.
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Tóth O., Sulcz, Zsély B., Szeles (Horváth T.) – Romhányi (Rátóti), Híves (Kovács B.) – Gazdag, Bonivárt, Pál G. – Katona B. Edző: Szabó Gábor.
Gl.: Híves (12.), Katona B. (14.), Szeles (27., 49.), Pál G. (56., 66.). Sárga lap: Baranyi R., Lakatos V., ill. Bonivárt, Sulcz, Katona B. Kiállítva: Matusik (85. – Héhalom SE).
Berkes László: – Nehéz mit mondani egy hatgólos vereség után… Sokkal nagyobb célokat fogalmaztunk meg a nyáron és többet vártunk ennél a meccsen. Azt gondolom, ha a csapat erőt tud meríteni ebből a vereségből, akkor pozitívan is ki tudunk jönni a helyzetből. Kis hátránnyal indulunk, de ha fejben rendbe tudjuk tenni a dolgokat, akkor lesz esély a javításra a következő bajnoki mérkőzéseken.
Szabó Gábor: – Érdekes játék a futball. Egy hét telt el az előző mérkőzés óta, ahol leginkább a negatívumokat tudtam kiemelni a csapatról, de jött egy következő összecsapás, ahol gyorsan tudtunk javítani. Már a heti edzésmunkán látszott, hogy motiváltak voltak a fiúk, élesek vagyunk és meg akarjuk mutatni, hogy meghatározó szereplői vagyunk a vármegyei I. osztálynak. Gratulálok a srácoknak, így kell elkezdeni egy bajnokságot, méghozzá idegenben. Szép gólokat rúgtunk, egységesek voltunk és mindenki mindent megtett a sikerért. Gratulálok az ellenfélnek is, hogy kiváló körülményeket teremtettek, valamint további sok sikert kívánok nekik!

Pásztói SK – Unicum FC Mohora 2–1 (0–1)
Pásztó, 200 néző, vezette: Dr. Lendvai G. (Rozsnaki G., Petz P. J.)
Pásztó SK: Krajecz – Békési (Molnár B.), Szőllősi, Percze, Dinka (Kurcsik) – Almási, Kelemen, Csépe I., Tari R. – Hranek (Jánosik), Hegedűs D. Edző: Smelkó Károly.
Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Kotasz G., Telek, Lavkó – Pistyúr Zs., Mátyás Zs. (Klinger), Rácz D., Pistyúr D. (Rados) – Széles G. (Dallos), Szita. Edző: Baranyi Tibor.
Gl.: Kelemen (54.), Tari R. (94.), ill. Szita (27.). Sárga lap: Kelemen, Hegedűs D., Jánosik, Dinka, ill. Szita, Telek.
Smelkó Károly: – Kemény mérkőzésen vagyunk túl, ahol a legvégén sikerült begyűjtenünk a három pontot egy nagyon masszív ellenfél ellen! A vendégek életveszélyes kontrákat vezettek, különösen Mátyás Zsoltit és Szita Bencét, valamint a két szélsőt emelném ki, nehéz volt őket tartani. Próbáltuk sokat birtokolni a labdát, viszont a támadó harmadban sokszor elfogytunk. A szünetben próbáltam változtatni a felálláson, ami szerencsére jól sült el. Szerencsénk is volt, de a csapatunk óriásit küzdött. Megyünk tovább és készülünk a kupamérkőzésre a Somos ellen, de ott is a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy sikeresek lehessünk. Hatalmas gratuláció jár a csapatomnak, de az ellenfélnek is, mert remek gárdáról van szó, az edzőjük kiváló szakember és biztos vagyok benne, hogy sok csapatnak fognak kellemetlen perceket okozni.
Baranyi Tibor: – Sikerült az első félidőben megszereznünk a vezetést, majd több olyan szituáció volt, ahol tudtunk volna növelni az előnyünket akár több góllal is, de ez nem sikerült. A második félidőben ez megbosszulta magát és a Pásztónak sikerült egyenlítenie, valamint ránkerőltetni az akaratát. Egy döntetlenszagú meccsen végül győzött a hazai csapat, amihez gratulálunk nekik.

Szendehely FC – Építők KC 2–3 (1–2)
Szendehely, 150 néző, vezette: Urbán V. P. (Trubin B., Horváth S.)
Szendehely FC: Darázs – Dancsó (Hugyecz D.), Németh D. (Szrnka), Pápai, Deményi (Szép) – Mester, Matolcsi (Magos), Németh Á., Balogh M. – Németh Á. V., Kaszás K. (Szegvári). Edző: Kovács Imre.
Építők KC: Kaszás G. – Jakab, Földi, Tőzsér L. (Német), Szabó J. (Oláh Sz.) – Ökrös, Domán, Csatlós D., Gyetvai – Budveszel Benjámin, Budveszel Benett (Baranyi J.). Edző: Csatlós Tamás.
Gl.: Németh Á. (14.), Pápai (47.), ill. Domán (24., 37.), Budveszel Benjámin (62.). Sárga lap: Deményi, ill. Kaszás G.
Kovács Imre: – Az első negyedórában eldönthettük volna a mérkőzést, de az öt nagy lehetőségünkből mindössze egyet sikerült értékesítenünk. Ezzel mintha el is lőttük volna a puskaporunkat, ellenfelünk két gyermeteg hibánkat kihasználva fordított. A szünet után sikerült visszajönnünk a meccsbe, de az újabb, kb. 30 méterről lőtt vendéggól megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok Csatlós Tomiék győzelméhez!
Csatlós Tamás: – Azt tapasztaljuk a felkészülés kezdete óta, hogy minden mérkőzésen hátrányba kerülünk az elején, aminek az okát még meg kell fejtenünk. Az első félidő második felében jól futballoztunk, sikerült is fordítanunk, aztán a szünet után ismét kaptunk egy buta gólt. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a szezont, különösen egy olyan kiváló együttes, mint a Szendehely otthonában, ahol nem fog sok csapat győzni. Valahol azonban dühös is vagyok, mert több gyenge teljesítményt is láttam ma, amit nem nagyon engedhetünk meg magunknak. A mi csapatunk akkor lesz sikeres, ha mindenki hoz legalább egy jó átlagot, illetve ezen felül van mindig lesz két-három jó teljesítmény is. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt és további sok sikert kívánok a hazai együttesnek.

Érsekvadkerti SE – Diósjenő SE 2–1 (1–0)
Érsekvadkert, 150 néző, vezette: Dobsonyi L. (Pál A., Bozó P.)
Érsekvadkerti SE: Flamich – Juhász M., Girán, Vasiljevic, Márkus – Sztraka (Balga B.), Tóth Sz., Kiss G. (Gréczi) – Hamar (Mezey), Orovecz, Kispéter. Edző: Nyikos József.
Diósjenő SE: Tóth R. – Sebők (Varga Gy.), Varga M., Pincze D., Haljárszki – Krajcsek, Holman, Balga L. – Dávid M., Monostori A., Lami. Játékos-edző: Varga Gyula.
Gl.: Hamar (33.), Kiss G. (53.), ill. Krajcsek (50.). Sárga lap: Krajcsek, Dávid M., Balga L.
Nyikos József: – A mérkőzésnek volt egy pikantériája, hiszen gyakorlatilag a régi vadkertiek játszottak az új vadkertiek ellen. Szórakoztató meccset játszottunk, az ellenfél jól játszott, de magunknak tettük nehézzé a találkozót. Nagy iramot diktáltunk az első 50 percben, de legalább öt száz százalékos gólhelyzetet kihagytunk. Ennek fényében az ellenfelünk feljött és meleg lett a találkozó vége, de a három pontot sikerült itthon tartanunk. Gratulálok a Diósjenőnek, nagy szívvel játszottak és egy izgalmas derbi kerekedett ki ebből a rangadóból.
Varga Gyula: – Az Érsekvadkert eldönthette volna a három pont sorsát már az első félidőben, három-négy óriási helyzetet is elpuskáztak. Ezt követően egy lesgyanús akció végén vezetést szereztek, de a fordulás után rögtön egyenlítettünk. Ezután a játékvezető hölgy egy szabálytalanságot nem intett be, amiből gólt kaptunk, így ezzel elvesztettük a meccset. Összességében az a véleményem, hogy a játék képe alapján megérdemelten nyert a hazai gárda, de az összecsapás forgatókönyve miatt van bennem hiányérzet, hiszen mindkét góljuk érdekes körülmények között esett. Nagyon jó csapata van Érsekvadkertnek, fiatalok, sokat dolgoznak és kondiban is jobbak nálunkm, de a mai nap felvettük velük a versenyt, így büszke vagyok minden játékosomra.

Bátonyterenyei TC – Bánk-Dalnoki Akadémia 1–11 (1–3)
Bátonyterenye, 50 néző, vezette: Pádár Sz. (Juhász Á., Tamasi S.)
Bátonyterenyei TC: Zsignár – Almási, Berki Sz. (Balogh P.), Lenkei, Simó – Lengyel (Varga A.), Bakos K., Szekula (Pöstényi), Bari – Sasvári (Tóth G.), Myszor (Siraky). Edző: Lászlók János.
Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Medveczki (Kovács P.), Hajdu, Frey D. (Járvás), Kozma – Tőkés (Fogarasi), Kócsa (Szendrődi), Sándor (Rieger), Haffner – Haronisz, Kiss K. Edző: Tábori Ákos.
Gl.: Myszor (8.), ill. Kiss K. (2., 40., 51., 55.), Haronisz (14., 49.), Kócsa (57.), Frey D. (60.), Kovács P. (77.), Járvás (81.), Szendrődi (85.). Sárga lap: Bakos K., ill. Szendrődi.
Lászlók János: – Gratulálok a vendégcsapatnak, kitűnő játékot produkáltak! Az első félidőben még úgy-ahogy tartottuk magunkat, a második felvonást viszont nagyon el kell felejteni, mert az borzasztó volt...
Tábori Ákos: – Gratulálok a csapatomnak! Nagyon fontos volt hogy sikeresen vegyük az első bajnoki mérkőzésünket. Az első húsz percben döcögősen indultunk a korai gólok ellenére, de utána sikerült átlendülnünk. A cserék jól szálltak be, bemutatkozó fiatal játékosom is volt. Sok sikert kívánok a Bátonyterenyének!

Berkenye SE – Szécsény VSE 0–2 (0–0)
Berkenye, 100 néző, vezette: Kovács M. (Szász K., Kiss D.)
Berkenye SE: Maruszki – Gyenes, Hesz (Schlenk), Földvári D., Sipos B. – Rusvay (Illés), Mravik, Rottek, Sági (Keresztes M.) – Mátyás P., Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Szécsény VSE: Csampa – Komár, Molnár Gy., Rácz R., Máté D. – Szokács, Matyóka (Miklós G.) – Gombár (Szmolnik), Kántor (Mohácsi Levente), Oláh Á. (Lőrik) – Alapi. Edző: Tőzsér Zsolt.
Gl.: Matyóka (60.), Oláh Á. (89.). Sárga lap: Keresztes M., ill. Rácz R., Oláh Á., Szokács, Molnár Gy.
Rusvay Gergely: – Gyenge színvonalú meccsen a második félidőben volt két helyzetünk, ami kimaradt, míg az ellenfél az előrevagdosott labdákból egy hiba után gólt szerzett. A végén kockáztatnom kellett, de sajnos nem jött be és egy kontra után eldőlt a mérkőzés.
Tőzsér Zsolt: – Két azonos képességű csapat párharcából a második félidei játékunknak köszönhetően győztesen jöttünk ki. Nagyon sportszerű találkozó volt, további sok sok sikert kívánok a szimpatikus hazai alakulatnak!

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában