Nool.hu podcast

2023.08.02. 20:51

Mindent a cyclecartról! – a salgótarjáni futam szereplőit kérdeztük (podcast)

Alig több mint három éve építették meg az első cyclecartot Magyarországon, ezek a kis járgányok a két világháború közti Grand Pris-versenyautók kicsinyített másai egy kis benzinmotorral szerelve. A salgótarjáni futamok után a férfi győztesekkel, a hölgyeket összefogó klub vezetőjével és a cyclecartozást idehaza meghonosító első építővel beszélgettünk.

Nool.hu

Salgótarjánban is tartottak bemutatófutamokat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Idehaza az első autót gyorsan követte a második, majd a harmadik, július végén már kéttucatnyian álltak rajthoz Kaposszekcsőn, majd egy héttel később Salgótarjánban tartottak bemutatófutamokat, ahol szintén belopták a helyiek szívébe magukat a mini versenyautók.

Urda Szilárd neve jól cseng mind a cartosok, mind a szakavatott nézők körében, hiszen ha valaki sikeres akar lenni, leginkább őt kell legyőzni a pályán. Az első salgótarjáni futamon ő diadalmaskodott.

Az egyik nagy kihívó Fülöp Attila, aki ugyancsak „régi motoros” a mindössze három évre visszatekintő cyclecartos mezőnyben. A második salgótarjáni futamon volt egy kisebb balesetük Urdával, amit a legférfiasabban rendeztek le: mindketten nevettek egy jót.

Egyre népesebb a hölgyek mezőnye is, hiszen a szebbik nem képviselői is volán mögé pattannak a hétvégéken. Hargittay Ildikó a már 45 főt tömörítő Lady’s Cyclecart Hungary Klub alapítójaként büszkén néz végig a női mezőnyön, akik egyre inkább borsot tudnak törni a férfi sofőrök orra alá.

Az első autót még saját maga szórakoztatására építette meg három éve Kurgyis Gábor, akinek hamar követői, majd a pályán társai lettek. Mára az egyik legnépesebb klub a magyar, akikkel a közelmúltban már német, olasz és brit cyclecartosok is felvették a kapcsolatot, hogy szívesen jönnének a magyar mezőnyben kipróbálni magukat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában