Díjugratás

2023.08.15. 09:09

Kecskeméten szálltak nyeregbe a somoskőújfalui díjugratók, sikeres volt a szereplés

Kecskeméten léptek versenypályára a Kakuk Lovasudvar fiatal tehetségei a napokban, akik számára a megmérettetés több szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bírt.

Veres Edina

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

A somoskőújfalui lovasudvar közösségi oldalán osztotta meg tájékoztatást, amely szerint pénteken a kecskeméti Pataki ménesnél lépett pályára két lovasuk, Bendiák Lili és Susán Hanna. Mint írták, a megmérettetés két ok miatt is fontos volt a fiatalok számára.

– Bendiák Lilinek ez volt az utolsó versenye a kezdő lovas pályán, így befejezte kezdő lovas pályafutását. Másodsorban Susán Hanna először vett részt olyan versenyszámban, amelyben felnőtt kategóriás magasságot – 130 centimétert – is kellett ugrani – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy Hanna számára a fent említett akadályok négy kategóriával voltak magasabbak, mint amilyen szinten jelenleg versenyeznek lovával, PM Toledo-val.

Elmaradtak a dobogós helyezések, de az eredmény így is elismerésre méltó

Az eredmények tekintetében a Kakuk Lovasudvar arról számolt be posztjában, hogy a 100 centiméter kezdő lovas versenyszámban Susán Hanna és PM Toledo hibátlan lovaglással ötödik helyezést értek el, míg Bendiák Lili és Manhattan szintén hiba nélkül vették az akadályokat, amely teljesítménnyel a hatodik helyet szerezték meg.

A 105 centiméteres fokozatos nehézségű versenyszám Joker-rel kategóriában Susán Hanna és lova 53 másodperc alatt, egy verőhibával teljesítették a pályát. A bejegyzésben arra is rámutattak, hogy a versenyszám első helyezettje egyébként 62 másodperces idővel nyert, azaz Hanna és Toledo kilenc másodperccel vették gyorsabban az akadályokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában