Magyar Nagydíj

2023.07.21. 20:37

Helyszíni fotók: az időjárás megkavarta az esélyeket a Formula-1 Magyar Nagydíj első napján

A világbajnokság tizenharmadik futama vette kezdetét a mogyoródi Hungaroring pályán pénteken. Az időjárás megkavarta az esélyeket, az első nap balesetektől sem volt mentes. Tekintsétek meg portálunk munkatársának fotóit!

Gerhát Karina

Balesetekkel volt tarkított az első versenynap

Forrás: Nool

Fotó: Sz. P.

George Russel nyerte az esős első szabadedzést

A Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén, amelyen esős körülmények között próbáltak értékelhető köridőket felállítani és adatokat gyűjteni a pilóták.

A gyakorlás két perc után Sergio Pérez (Red Bull) balesete miatt néhány percig állt, aztán folytatódhatott, de az eső éppen akkor eredt el, amikor a versenyzők megkapták a zöld jelzést és újra a pályára hajthattak. Egy ideig néhányan az átmeneti esőgumikkal próbálkoztak, de sokat csúszkáltak, így több mint fél órán keresztül senki nem futott mért köridőt. Valamivel több mint 20 perc volt hátra, amikor a finn Valtteri Bottas azt jelentette a csapatrádión, hogy bár a tapadás kicsi, vezethető az autó a pályán, így aztán egyre többen igyekeztek néhány kört megtenni a Hungaroringen.

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a második szabadedzésen 

A Ferrari monacói versenyzője volt a leggyorsabb a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén. Az első gyakorlással ellentétben ezúttal nem eredt el az eső a mogyoródi aszfaltcsík felett, így a pilóták zavartalanul róhatták a köröket, és kipróbálhatták a lágy, valamint a közepes keverékű gumiabroncsokat is.

Sok izgalmat tartogat még a hétvége

A Magyar Nagydíj harmadik szabadedzése július 22-én, szombaton 12 óra 30 perckor, az időmérő szintén szombaton 16 órakor, míg a futam július 23-án, vasárnap 15 órakor kezdődik.

A részletes tudósítást ide kattintva olvashatjátok, kollégánk helyszínen készített fotóit pedig az alábbi galériánkban tekinthetitek meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában