Strandkézilabda

2023.07.05. 15:21

Európa-bajnoki arany- és ezüstérem Törökországból

A kontinenstornán is jeleskedtek a salgótarjáni játékosok.

Stefán Antal Krisztián

Kasper Vivien ezüst-, Deák Bence aranyéremnek örülhetett.

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 2023. évi ifjúsági strandkézilabda Európa bajnokság a törökországi Izmirben, melyen a férfi és a női magyar válogatott is szerepelt. A két csapatban két salgótarjáni nevelésű játékos is szerepet kapott, a lányoknál Kasper Vivien, a fiúknál pedig Deák Bence. Szuperül menetelt mind a két csapat, hiszen mind a lányok, mind pedig a fiúk döntőbe jutottak. A fiúk a spanyol válogatott csapattal mérkőztek meg, ahol két szoros szett után győztesként távozhattak a pályáról. 

A lányok is megküzdöttek az aranyéremért a hollandok legjobbjai ellen. A két szett lejátszása után mindkét csapat szerzett 1-1 pontot, így szétlövésre került sor. A szétlövésben az első 5 kör után még mindig döntetlen volt az állás, de hirtelen halál következtében a holland lányoknak sikerült nyerniük, így a magyarok egy gyönyörű ezüstéremmel térhettek haza az Európa-bajnokságról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában