Maraton

2023.06.02. 18:04

Trianon-maratont rendeznek Ipolytarnóc és Balassagyarmat között

A trianoni békediktátum idei évfordulóján a jelentkezőknek lehetőségük lesz egy maraton, vagy félmaraton, esetleg egy 1920 méteres emlékfutásra az Ipolytarnóc-Balassagyarmat útvonalon. Ezen a szakaszon immár másodszor rendezik meg a Juhos Gábor Trianon-maraton versenyt.

Nool

A versenyen részt vehetnek fiatalok, idősek, sőt váltósfutással 4 fős csapatok is teljesíthetik a maratoni távot. Ezen kívül még gyerekek és családok számára is van egy 1920 méteres versenyszám. Összesen 9 kategóriában hirdetnek győztest. Minden számban az 1-3. helyezetteket arany-, ezüst- illetve bronzéremmel jutalmazzák, illetve az első hét helyezettnek díszoklevél is üti a markát. A teljes Trianon-maraton verseny 3 győztesét (férfi, női és csapat) gyönyörű serleggel is jutalmazzák a szervezők. Ezen felül minden induló emléklapot kap. 

A Juhos Gábor Trianon-maraton (JG-TM) egyszerre kíván emléket állítani Juhos Gábor nagyszerű hazafias és sportolói teljesítményének – aki Trianon 100. évében, 2020-ban egyetlen szünnap beiktatása nélkül, negyven nap alatt egyedül körbefutotta a megcsonkított Haza határát, úgy, hogy minden nap legalább egy maratoni távolságot megtett –, valamint ébren kívánja tartani és ráirányítani a magyarság ellen elkövetett nemzetgyilkossági kísérletre a köz,különösképpen az ifjú nemzedék figyelmét. A Juhos Gábor Trianon-maratont minden évben, Trianon napján, azaz június 4-én tartják meg, ugyanazokon a szakaszokon, amelyeket Juhos  Gábor Trianon 100. évében megtett. A Magyarok Világszövetsége 2023-ban másodízben rendezi meg a JG-TM versenyt. Az idei rendezvény hét szakasza: Nagycenk-Sopron, Siklós-Mohács, Gyula-Dombegyház, Tiszabecs-Csenger, Hidasnémeti-Sátoraljaújhely, Ipolytarnóc-Balassagyarmat és Vámosmikola-Balassagyarmat. A versenyt az 1938-ban megalapított Magyarok Világszövetsége szervezi. A szakasz fővédnöke Czach Gábor, Balassagyarmat, védnöke Gál István, Ipolytarnóc polgármestere, míg főszervezője Medvácz Lajos, Balassagyarmat volt polgármestere.

Nevezni a Magyarok Világszövetsége weboldalán lehetséges. A maratoni táv rajtja Ipolytarnócon a Krisztus király templott előtt 9.35 órakor lesz, a félmaratonra nevezők Szécsényben, a Pöstényi bekötő úttól startolnak 11.35 órakor, míg az 1920 méteres futamot Balassagyarmaton rendezik, 15.35 órakor. Mindegyik szakasz célja a Civitas Fortissima téren lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában