Labdarúgás

2023.06.12. 16:40

Kettős győzelemmel jutott fel az NB III.-ba a Salgótarjáni BTC együttese

Vasárnap délután rendezték meg az NB III. osztály tagságáért folyó párharc visszavágóját Nyergesújfaluban, amely alakalmával ismét kapott gól nélkül diadalmaskodott a Stécé gárdája, magabiztosan feljutva ezzel a magasabb osztályba.

Langa Attila

A Stécé játékosai kapott gól nélkül diadalmaskodtak a Nyergesújfalu elleni párharcban

Fotó: Langa Attila

A Salgótarjáni BTC együttese vasárnap délután lépett pályára a Nyergesújfalu otthonában, az NB III. osztály tagságáért rendezett osztályozó párharc visszavágóján. Az első találkozót egy héttel korábban 3–0 arányban nyerte meg az SBTC a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban, így jó esélyekkel utazhattak a második mérkőzésre.

A visszavágót egy nagyon jól előkészített pályán rendezték meg, napsütéses kellemes időjárási feltételek mellett.
A mérkőzés első játékrészében inkább a küzdelem dominált, míg a fordulást követően Csifó – egy jó kiugratást követően kapusra vezethette a labdát, amelyet higgadtan passzolt el laposan a hálóőr mellett – és a csereként pályára lépő Csáki góljaival – a szintén csereként pályára küldött Palkovics beadását értékesítette középen érkezve – magabiztos győzelmet aratott az SBTC együttese idegenben is, így kettős sikerrel jutott a magasabb osztályba.

A mérkőzés lefújásának pillanatában a közel százötven salgótarjáni drukker torkából joggal zúgott a szép volt fiúk, hiszen a fiatal fekete-fehér gárda kapott gól nélkül, magabiztosan vette az osztályozó párharc akadályát.


Osztályozó az NB III.-ért, 2. mérkőzés

Nyergesújfalu SE – Salgótarjáni BTC 0–2 (0–0)

Nyergesújfalu, vezette: Muhari G. (Dombi O., Dobos D.)

Nyergesújfalu: Borsiczki - Hajnal (Manga Zs., 65.), Tóth, Vass, Farkas, Motuz, Balogh, Szoboszlai (Vida, 77.), Molnár (Fellegi, 58.), Raffai, Manga M. (Takács, 77.) Vezetőedző: Darabos Gábor.

Salgótarján: Sz. Varga - Csatlós (Palkovics, 75.), Sulyok, Bakos, Nagy, Tarlósi, Klajban (Kecskés, 66.), Lopes Silva (Horváth, 66.), Csifó (Csáki, 70.), Boros (Jakab, 75.), Csuka. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gólszerzők: Csifó (48.), Csáki (78.). Sárga lap: Hajnal, Tóth, Farkas, Szoboszlai, ill. Lopes Silva. 
 

Darabos Gábor: – Nagyon hasonlóan alakult mindkét mérkőzés. Az első félidőben ezúttal is pariban voltunk, a szünet után azonban ellenfelünk kondicionálisan fölénk nőtt. Teljesen megérdemelt a Salgótarján feljutása. Gratulálunk nekik, és sok sikert kívánunk az NB III.-ban!

Sebestyén Szilárd: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, így is készültünk erre a találkozóra. Kapott gól nélkül hoztuk le a két mérkőzést, úgy érzem, hogy teljesen megérdemelt a feljutásunk. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak, akik hazai pályán, valamint sokan idegenben is a helyszínen buzdították a csapatunkat, valamint azoknak is, akik az élő közvetítés közben szorítottak értünk. Köszönjük a sok gratulációt és a pozitív szavakat, továbbá köszönjük azokat a negatív reakciókat is, amelyekből a jövőben építkezni fogunk, és ezek visznek majd bennünket előre. Köszönöm a fiatal játékosaimnak az egész éves hozzáállást, hiszen sokan a felnőtt együttes mellett, az U19-es gárda meccsein is részt kellett venni. Remélhetőleg a következő hetekben nem fogják őket majd megbolondítani, és továbbra is maradnak az SBTC kötelékében, hiszen mi nem a megyei csapatoknak szeretnénk játékosokat nevelni, hanem saját magunknak, hogy minél többen épüljenek be az NB III.-as gárdába és belőlük tudjunk a jövőben építkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában