Terepfutás

2023.06.18. 20:47

Bőven volt meglepetés az ilinyi maratonon – kerekesszékes édesanyát is toltak a nehéz terepen

Szombat délelőtt rajtolt el a VIII. Földrengető terepfutás - ALDI Palóc Kupa Ilnyben. A sár szinte minden versenyszámban nehézséget okozott, ennek ellenére volt, aki a kerekesszékes édesanyját is tolta a versenyen.

L. Zs.

A megmérettetés jó hangulatban telt

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A hagyományokhoz hűen a nemzetközi falunap és derelyefesztivál ideje alatt a BADISZVSE (Balassagyarmati Diák Szabadidős és Verseny Sport Egyesület) idén is megrendezte a különleges és embert próbáló futóversenyt.

Az 1, 5, 10, 21 és 42 kilométeres versenyszámok útvonala mezőgazdasági és erdei utakon a környék legszebb tájait szelte át. A Bruti-Futi egyfajta nehezített verseny 7 kilométeren keresztül akadályokkal tűzdelve, mint a vizesárkok, a farönk és a autókerék cipelés, sárban, patakban futás és háló alatt mászás, de olyan kihívások is súlyosbították a viadalt, mint a kötélmászás, palánkon átugrás és a gumiabroncsban való futás.

– A megmérettetés jó hangulatban telt, lenyűgöző természeti környezetben. A sár azonban nem csak a Bruti-Futiban volt akadály, hanem a többi versenyszámban induló futónak is nehézséget jelentett– mondta el portálunknak Sztancsik József, a verseny szervezője.

Kiemelte: a nem tervezett akadályok ellenére Hodovánszki Csaba, a Bruti-Futi győztes futója végig tolta mozgássérült édesanyját kerekesszékben az 5 kilométeres versenyszámban. Az extrém akadályfutás második helyezettje Rammer Gábor lett, majd harmadikként dr. Bablena László ért célba. A nők közül Komka Zsuzsanna elsőként, majd másodikként Berg Stefánia teljesítette a kihívást.

A 42 kilométeres távon Benda Ferenc bizonyult  leggyorsabb futónak, akit Horváth Péter és Fáy Dániel Zsombor követett. A nőknél Érsekné Popják Judit, Tóth Mónika és Dr. Lukács Tünde végzett a legjobb helyeken. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában