Autó-motor

2024.05.24. 10:40

Szerencsés győzelmet aratott Ausztriában a vanyarci autóversenyző, Tim Gábor

A vanyarci autóversenyző az első két forduló után a GTX bajnokság első helyén áll. Tim Gábor a honlapján értékelte a hétvégét.

Nool.hu

Tim Gábor nyerte kategóriáját

Forrás: Facebook

Tim Gábor az osztrák Red Bull Ringen szerepelt, a GFS Racing Team versenyzőjére két futam várt. Ahogy a honlapján beszámolt, az időmérésen esett az eső, és bár a nógrádi sofőr próbált slicken mért kört futni, a 110 százalékos szabályba sem fért be. A szabadedzésen viszont megmutatta, hogy van tempója, így egy kérvény után engedték a versenyzését. De mind a két futamot az utolsó helyről kezdte a Lotus Exige V6 Cup R volánjánál.

Tim Gábor elől
Forrás: Facebook

Az első futam első körében egy KTM és egy Lamborghini ütközött, majdnem magukkal rántva Timet is. Később a vezető Lamborghini is kiesett műszaki hiba miatt, így a magyar megnyerte a GTX kategóriát, az összetettben pedig a 13. helyen ért célba.

A második futam már nem hozott nagy kieséseket, itt Tim kipréselt mindent az autóból és a kerekekből, amit csak lehetett. Ezúttal ez a 19. helyre volt elég, a GTX-ben a harmadikra, azaz ismét dobogóra állhatott.

A vanyarci autóversenyző az első két forduló után a GTX bajnokság első helyén áll holtversenyben. Következik a Slovakiaring, ami még gyorsabb pálya, de a közepe nagyon technikás, ott azt tervezi, hogy erős lesz. 

Tim Gábor egy videóban is értékelte a hétvégéjét:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában