Autósport

2023.06.07. 14:45

A dobogó legfelső fokára állhattak fel a salgótarjáni autóversenyzők

Kreicsi Bálint autóversenyzővel és navigátorával, Lieszkovszky Gáborral beszélgettünk a Salgó Rally kategóriasikert követően.

Langa Attila

– Első helyen végeztek a Salgó Rally Historic kategóriájában napokkal ezelőtt. Milyen érzésekkel gondolnak vissza a hazai versenyre?

– Minden versenyző álma, hogy hazai pályán versenyezzen, így mi is nagyon szerettünk volna ismét jól teljesíteni, hiszen 2020-ban már álltunk dobogón, de akkor csupán a második fokán. Megnyerni ezt a versenyt fantasztikus érzés volt a számunkra.

– Milyen versenyautóval álltak rajthoz?

– Egy BMW E21 320-as, 1981-es évjáratú versenyautóval indultunk a versenyen.

Kreicsi Bálint (jobbra) és Lieszkovszky Gábor diadalmaskodott a hazai utakon
Kreicsi Bálint (jobbra) és Lieszkovszky Gábor diadalmaskodott a hazai utakon
Fotó: Beküldött

– Mióta versenyeznek együtt?

– Együtt 2020-ban kezdünk el futamokon részt venni, amelyet követően két évig álltunk rajthoz. Ezután egy év kihagyás után, most ismét egymás mellett vettünk részt a hazai versenyen.

– A tizedik szakasz nagyon jól sikerült, ez nagyban hozzájárult a végső sikerhez?

– Az első szakaszokon kicsit rástresszeltünk, hogy mi vezetjük a mezőnyt. Nagy volt rajtunk a nyomás, de a tizedik előtt sikerült magunkat fejben teljesen összerakni, megvolt a megfelelő koncentrációnk, kizártuk a külvilágot és csak az útra összpontosítottunk. Sikerült jól venni a kanyarokat és megfelelő féktávokat használni, amelyet az időeredményünk is mutat, így talán a maximumot tudtuk itt kihozni magunkból.

– Milyen jövőbeli terveik és céljaik vannak az autósportban?

– Szeretnénk még indulni több versenyen is, de a munkánk nagyban befolyásolja ezeket a céljainkat és terveinket. Próbálunk majd mindig jól teljesíteni, és minél szebb eredményeket elérni, ahol rajthoz fogunk állni.

– Rengetegen szurkoltak a szakaszok mentén, mit üzennének a nógrádi fanatikusoknak?

– Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy ebben a megyében nagyon szeretik a ralit. Rengeteg fanatikus szurkoló van, amely remélhetőleg így is marad. Üzennénk nekik, hogy köszönjük a drukkolást és a sok pozitív energiát.

A dobogó tetején pezsgőfürdő fogadta a győztes autóversenyzőket
A dobogó tetején pezsgőfürdő fogadta a győztes autóversenyzőket
Fotó: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában