Labdarúgás

2023.05.02. 20:00

Szerdán játsszák az idei Magyar Kupa-döntőt, 80 éve volt először a fináléban az SBTC

Este fél nyolckor veszi kezdetét a MOL Magyar Kupa idei döntője, ahol a Budafok és a Zalaegerszeg mérkőzik meg.

Stefán Antal

Új név fog kerülni a serlegre, hiszen a Budafok és a Zalaegerszeg sem nyert még korábban.

Forrás: Nemzeti Sport Online

Ezen a héten szerdán, 19.30 órás kezdéssel rendezik az idei szezon döntőjét a MOL Magyar Kupában. A Puskás Arénában rendezett finálé pikantériája, hogy a másodosztályú Budafok mérkőzik majd meg a Zalaegerszeggel, így egészen biztosan történelmet ír majd valamelyik együttes, hiszen még egyikük sem emelhette magasba a győzelemért járó serleget. A zalaiak ehhez 2010-ben jártak a legközelebb, amikor végül három kettes vereséget szenvedtek a bajnokságot is megnyerő Debreceni VSC-től a Puskás Ferenc Stadionban. A fővárosiak fennállásuk első fináléján léphetnek pályára, esetleges sikerükkel pedig egy majdnem negyven éves sorozatot szakíthatnának meg. Tudniillik, 1984-ben nyert utoljára másodosztályú gárda, amikor a Siófoki Bányász múlta felül a Rába ETO gárdáját a székesfehérvári döntőben. 

Nógrádi szempontból is fontos évforduló lesz júniusban, hiszen pont a nyolcvan évvel ezelőtti kiírásban játszott először Magyar Kupa-döntőt vármegyénk leghíresebb csapata, a Salgótarjáni BTC. Ekkor a Ferencváros ellen nem sikerült elhódítania a fekete-fehéreknek a serleget, hiszen 3–0 arányban maradtak alul az 1943. június 27-én, a MOVE-pályán rendezett mérkőzésen.

A Képes Sport tudósítása a döntőről. Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában