Ökölvívás

2023.05.12. 13:52

Örményországban is segítette a válogatottat a salgótarjáni bokszedző

Botos Tibor a ring mellől osztogatta a tanácsokat az ifjúsági Eb-n.

B.L.

Botos Tibornak hatalmas élmény volt az örmény út

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, Botos Tibor, a Salgótarjáni Boksz SE vezetőedzőjének szakmai tudására az ifjúsági válogatottnál is számítanak. Ács Józsefnek, a fiúk szövetségi kapitányának segítőjeként több világeseményre is elkísérte már a válogatottat, és számos medál megszerzésében segített.

Nemrég Örményországba is a válogatottal tartott, ahová egy izzasztó háromhetes alapozás után utaztak ki.

- A Madárfészek akadémián töltött három hét első fele az erőnlétről és az állóképességről szólt, a második részben pedig rengeteget iskoláztunk, kesztyűztünk a srácokkal. Nagyon hasznos volt a felkészülés szempontjából - mesélte Botos Tibor, ki a Jerevánba utazó nyolc fiú szerepléséért felelt.

A válogatott és kísérőik
A válogatott és kísérőik
Forrás: A szövetség Facebook-oldala

A hat lánnyal kiegészített magyar csapat egyébként minden idők legeredményesebb ifi Eb-jét zárta. A "gyengébbik nem" képviselői egy bajnoki címet és három ezüstöt szereztek, míg a fiúk az egy ezüstjük mellé két bronzot is bezsebeltek.

- A 71 kilósok között érdekelt Nileborg Krisztián sérült kézzel utazott ki a kontinenstornára, az első meccseit szinte csak egy kézzel nyert meg. Az elődöntőben egy nagyon erős üzbéget is legyőzött, a fináléban azonban nagy szerepe volt, hogy sérült kézre húzott kesztyűt - emelte ki a legjobb fiú eredményt Botos Tibor. A két bronzot Zsigó Csaba és Oláh Levente szerezte.

Az SBTC egykori hétszeres felnőtt magyar bajnok bunyósa hatalmas élménynek nevezte azt a 12 napot, amit Örményországban tölthetett, és hálás a szövetségnek, hogy számítanak a tudására.

- Minden tökéletes volt kint, gyönyörű környéken lehettünk, minden nap láttuk az Ararátot. Hatalmas élmény volt, hogy rendőri felvezetéssel mehettünk át Jereván belvárosán. A srácok igazi csapatot alkottak, egymásért küzdöttek, szurkoltak egymásnak. Alázatosan dolgoztak, mindent megtettek a sikerért - foglalta össze Botos Tibor.

Közben a salgótarjániak a nagy hagyományú Bornemissza-emlékversenyre készülnek, Botos Tibornak egykori tanítványa, Oláh Gergő segít be, amíg ő a válogatottnál dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában