Kézilabda

2023.05.15. 12:15

Kiesett a Strandépítők férfi gárdája, ismét nyertek a nők

A Strandépítők férfi együttese vereségével búcsúzott a másodosztálytól, míg a női gárda győzelmet aratott a hétvégén.

Nool

A Strandépítők (narancs) női együttese nagy csatát nyert meg a hétvégén

Forrás: Nool archívum

Fotó: H.Cs.

NBI/B, férfiak, 28. forduló:

Szigetszentmiklósi KSK – Csépe Salgótarjáni SKC 

39–32

Szigetszentmiklós, 200 néző.

Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert.

Szigetszentmiklósi KSK legjobb góldobói: Váczi 8, Szabó 6, Szkokán 6/3, Szabados 5. Vezetőedző: Horváth Csaba

Csépe Salgótarjáni SKC: kapusok: Szabó P., Kelemen, Kovács – Szabó T. 8/3, Csontos 2, Dénes 1, Ponyi, Varga, Bécsi 6/1, Kecskés, Jenei 1, Székely 2, Hajdú 6, Burony 1, Csuka 4, Soós 1. Vezetőedző: Rácz Viktor

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4. Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc.

Az eredmény alakulása: 2.p: 1-0, 4.p: 2-2, 10.p: 4-5, 13.p: 8-5, 20.p: 9-6, 25.p: 12-9, 30.p: 17-12, 35.p: 21-16, 38.p: 22-18, 45.p: 28-21, 50.p: 31-26, 55.p: 34-28, 60.p: 39-32

A mérkőzést mind a két csapat hibával kezdte, hiszen támadásaik nem vezettek gólra. Az első találatot végül a hazai csapatnak sikerült megszerezni a 2. percben, amelyet követően a 3.percben egyenlített a salgótarjáni együttes. A mérkőzés első tíz percében sikerült tartani a tempót Rácz Viktor csapatának, de ezután egy hullámvölgybe került a vendégoldal. Próbáltak felzárkózni, de a félidőre öt gólos előnyre tett szert a szigetszentmiklósi csapat. Sajnos a helyzet a második félidőre sem változott, a salgótarjániak úgy tűnt szétestek és már nem tudták megmenteni az eredményt. Végül a Szigetszentmiklós csapata tarthatta otthon a két bajnoki pontot, amellyel biztossá vált a salgótarjániak kiesése a másodosztályból.

Rácz Viktor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, feszes volt a védelmünk, ami jó kapusteljesítménnyel párosult, és a szerzett labdákból pedig gyors gólokat lőttünk. Azonban a 10. percben jött a menetrendszerű hullámvölgy, számos buta hibával tarkítva, aminek a következménye egy 0-5-ös tíz perc volt. 7-6-os formációval visszajöttünk mínusz egyre a félidő végére, azonban megint jöttek zsinórban a bosszantó hibák és jelentős öt gólos különbséggel mentünk szünetre. A második félidő egy görcsös, reménytelenségbe átforduló kapkodás volt, ahol már sem védekezésünk, sem a visszarendeződésünk nem volt és négynél közelebb már nem tudtunk felzárkózni. Összességében sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz, sokadjára sem bírtuk el a nyomást, aminek a következménye egy sima vereség volt. Mivel az Ajka nyert a Szeged ellen, így biztossá vált, hogy kiestünk az NBI/B-ből. Az utolsó fordulóban a Balatonfüred ellen megpróbálunk szépen búcsúzni a másodosztálytól.

 

NBII, nők, 20. forduló:

Újfehértó-Kállósemjén SZSE – Csépe Salgótarjáni SKC 

26–27

Szegedi Károly Sport- és Szabadidőközpont, Újfehértó, 100 néző

Vezette: Biri Ákos, Kiss Sándor Zsombor.

Újfehértó-Kállósemjén SZSE legjobb góldobói: Papp 6, Gyuró 4, Pál 9/2. Vezetőedző: Kelemen Gréta

Csépe Salgótarjáni SKC: kapusok: Kalácska, Nyikon – Csaba 11/6, Ponyi, Budai, Pál, Ráczné 3, Szilágyi, Zsikla 4, Nagy 1, Kovács 1, Bobál 2, Kiss, Pint 5/1. Vezetőedző: Soós Péter

Szoros mérkőzést játszott ismét Soós Péter csapat, amelyet bár két gólos előnnyel kezdtek az ellenfelük, nem hagyta magát és kiegyenlítették az eredményt a 4. percben. A 19. percig hol döntetlen volt az állás, hol pedig a salgótarjániak vezettek, de a hazai csapat végül megfordította az eredményt. A félidőre végül sikerült három gólra nevelni az előnyüket, amelyet a második félidő kezdetével még eggyel megnöveltek. A salgótarjáni lányok nem hagyták magukat, a pihenő után újult erővel léptek a pályára és a 45.perce újra átvették a vezetést. Az utolsó tíz perc még szorosabb küzdelem lett, mind a két csapat szerette volna megszerezni a győztes pontokat. A végére a vendégcsapatnak sikerült eggyel több gólt lőni, így Soós Péter csapat térhetett haza a két bajnoki ponttal.

Soós Péter: – Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, mert tudtuk, hogy a győztes két rendkívül fontos ponttal fog távozni. A védekezésünk ismét működött a meccs nagy részében és az elképzelésünkhöz fegyelmezetten tartották magukat a lányok. A támadójátékunk akadozott az első félidőben és a könnyen szerezhető gólok elmaradtak, ez okozta a problémát. Voltak kiugró egyéni teljesítmények, viszont ezt a győzelmet a csapat szíve és az akarata érte el. Maradt két forduló a bajnokságból és mi szeretnénk begyűjteni a pontokat, ennek reményében dolgozunk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában