Futás

2023.05.14. 18:00

Húszévesen futotta körbe a Balatont a salgótarjáni fiú

Virágos Gergő az idei Ultrabalaton legfiatalabb egyéni teljesítője volt, 30:32:49 alatt ért célba, testvérével együtt kerülte meg a magyar tengert.

NOOL

Ahogy a csupasport.hu megírta, a salgótarjáni Virágos Gergő lett a 2023-as Ultrabalaton legfiatalabb egyéni teljesítője.

- Hogyan jött az életébe a futás?

- Az egyik barátom keresett meg három éve azzal, hogy átvenném-e a nevezését egy tizenhárom kilométeres versenyen – mondta a 20 éves Virágos Gergő, aki az idei Ultrabalaton legfiatalabb teljesítője volt, és 30:32:49 alatt ért célba. – Azelőtt futballoztam és szertornáztam, akkoriban terepbringáztam, a futást egyáltalán nem űztem. Elvállaltam a felkérést, majd Salgótarjánban le is futottam a tizenhárom kilométert. Így kezdődött minden. Közgáz-hallgatóként mondhatom, hogy exponenciális mértékben kezdtek növekedni a távjaim. A nyári verseny után októberben már félmaratonit futottam, novemberben jött a maratoni, decemberben pedig hatvan kilométert teljesítettem. Az első edzésemen nyolc kilométert tettem meg, így néhány hónap alatt nyolctól egészen hatvan kilométerig jutottam.

Folytatás a Csupasport oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában