Haspóló

2024.05.14. 20:00

Póló az irodában – Nagy baj, ha kilátszik a kolléganők köldöke?

Egy újabb trend kapott szárnya 2024-ben, ami komolyan átformálhatja a munkahelyi megjelenésekre vonatkozó szabályokat. Menőnek számít idén a crop top, vagyis a hasat szabadon hagyó póló hordása. A kérdés már csak az, hogy való-e egy ilyen ruhadarab az irodába?

Sipos Nina Vivien

Leáldozott volna az unalmas kosztümök kora? Hihetetlennek hangozhat, de újabban a Z generáció tagjai diktálják a divatot, idén pedig egy újabb trend tört be a piacra, a crop top póló hordása, amely kemény kompromisszumokra kényszerítheti a munkaadókat és vállalatokat. 

Crop top: póló, ami szabadon hagyja a hasat
Manapság a Z generáció diktálja a divatot. Idén a crop top, vagyis a hasat eltakaró póló viselése a menő akár a munkahelyen is.
Fotó: chanakon laorob / Forrás: Pixabay / Free-Photos

Póló, ami szabadon hagyja a hasat

– Nyilvánvaló, hogy nem kellene kilátszania a hasamnak a munkahelyemen, de vannak professzionális módszerek a crop top irodai viseletére – nyilatkozta a The Wall Street Journalnek Aude White, egy 33 éves manhattani kommunikációs igazgató. 

Ahogy arról a vg.hu is beszámolt, a 15-28 éves korosztály elképesztő eleganciával csempészte be 2024-ben a hasat szabadon hagyó crop topokat az irodatornyokba, ráadásul olyan divatmárkák kínálnak a fiatal dolgozóknak vállalati modelleket, mint a Bottega Veneta vagy a Theory. 

Mindazonáltal oda kell figyelnünk arra, hogyan öltözködünk reggelente, mielőtt dolgozni indulnánk. Még a Z generáció tagjai is óvatosságra intik kortársaikat a munkahelyi megjelenést illetően, hiszen vannak helyek, ahol szigorúak és kötöttek az öltözködési szabályok. Máshol viszont az idősebb dolgozók tartanak tiszteletlennek némely viseleteket, ezért a generációk közötti bizalom megőrzése érdekében javasolt az elegáns, mégis csinos vonal felé hajlani.

Hogyan viseljük divatosan a haspólót?

– Az úgynevezett crop top egy haspóló, derekat nem takaró ruhadarab, amit attól függően hordhatunk az irodákban, hogy az adott munkahelyen megengedhető-e. Ez lehet cég- és munkakörfüggő is – mondta el portálunk érdeklődésére Gembicki Glória. A megyénkben élő divatszakértő és stylist úgy tapasztalja, hogy Nógrádban még nem annyira elterjedt ezt a szokás, de azért adott néhány tippet, amit érdemes betartani a top felvételénél.

Hangsúlyozta: nem mindegy, hogy bő vagy szűk haspólóról van-e szó. Ha szűk a felső, az alsó ruhadarab legyen bő, és persze ez fordítva is igaz. A haspóló nyáron rövid sorttal, szoknyával is hordható, de télen mindenképp hosszú nadrággal célszerű viselni. Maxiszoknyával is lehet kombinálni.

– Tavasszal és nyáron a crop top és farmeroverál kombináció a tökéletes megoldás azok számára, akik nem akarják a hasukat mutogatni. Irodában, ahol nem megengedhető a nagyon laza öltözet, a pólófazonú crop top ajánlott skinny farmerrel és hosszú kardigánnal. Ha pedig valaki igazán elegáns viseletre akarja formálni, akkor vegyen fel hozzá egy magas derekú farmert, a haspólóra pedig zakót, hozzá magassarkút, és kész az elegáns, de mégis laza irodai öltözet – adott ötletet Gembicki Glória.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában