Humda

2023.04.20. 13:03

Teljes gázzal hajt a bajnoki címre a szécsényi autóversenyző

A HUMDA Országos Rally Bajnokság 2023-as szezonja a Székesfehérvár Rally-val kezdődött. A versenyen Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt a harmadik helyen értek célba. A szécsényi versenyzővel az idei szezon első futamáról, valamint ez évi céljaikról is beszélgettünk.

Lászlók Judit

Velenczei Ádám és navigátora idén a bajnoki címet célozza meg.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Danyik Bence

– Immár négy éve vagyok a Topp-Cars Rally Team csapat tagja és elég jól ismerem az autót, illetve a beállításokat a pályákra – mondta el portálunk érdeklődésére Velenczei Ádám. Hozzátette: – A lehetőségeinkhez képest próbáltunk minél többet tesztelni a felkészülési időszakban. Az idei szezon első versenye, március 31. és április 2. között, a Székesfehérvár Rally murvás talajon zajlott, amin kevesebb tapasztalatunk van, de próbáltunk maximálisan felkészülni erre is. Úgy érzem, hogy jól sikerült, hiszen a harmadik helyen végeztünk és értékes pontokat gyűjtöttünk. Azonban az egy kicsit fájó, hogy az utolsó gyors szakaszon végül lecsúsztunk a második helyről. De messze van még a bajnokság vége.

A Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt párosa eddig kétszer végzett a bajnokság harmadik helyén, tavaly pedig sikerült versenyt is nyerniük. Így idén már csak a bajnoki cím elhódítása lehet a céljuk.

– Bár ebben az évben a tavalyi bajnok Mads Östberg nem indul, de ettől függetlenül még ugyanolyan kemény a mezőny. Emellett nehezíti a helyzetet, hogy most csak hat versenyt rendeznek, így ha az egyik futam rosszabbul sikerül, akkor már nagyon nehéz megnyerni a bajnokságot. Mi, azonban a szezon végén szeretnénk az élen zárni – fogalmazott Velenczei Ádám. Aki kitért arra is, hogy a bajnokság második fordulója a Salgó Rally lesz, ami a hazai pálya lévén és az aszfaltborítás miatt is sokkal közelebb áll hozzá. Ezért Vánsza Zsolttal szeretnék kihozni a maximumot magukból és megnyerni a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában