Autóversenyzés

2023.04.07. 19:30

Salgótarjánban folytatódik a gyűjtés a kómába esett raliversenyzőért

A sportág több híressége is tiszteletét teszi az eseményen.

G. P.

Varga "Cigány" Zoltán (jobbra) is tiszteletét teszi a gyűjtésen

Forrás: Totalcar

Mint arról még a Haon.hu beszámolt: Szilágyi Richárdnak május 27-én, a Dunakanyar Rally bejárása közben hirtelen megállt a szíve. A böszörményi férfi sokáig élet-halál között lebegett, ám van esély a felépülésére. Több orvosi vizsgálat és vélemény is igazolta, hogy intenzív rehabilitáció szükséges neki, viszont Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák őt. Hozzátették: Ricsi felesége, Krisztina május óta, terhesen is, minden egyes nap munka után ment be hozzá a kórházba, ápolja-gondozza őt, együtt nézik a rali közvetítéseket a versenyekről. A németországi kezelés reményt adna arra, hogy újra visszatérjen közénk a kómából, és megismerhesse kislányát.

A németországi klinikai rehabilitáció 8 hetes, ezalatt 30-féle terápia, gyógyszeres kezelések, valamint számos vizsgálat segíthetné a férfi felépülését, amelyet elismert specialisták végeznének el.  Ennek költsége azonban 40 millió forintba kerül, a speciális ki- és hazautaztatással együtt. A teljes összeg elérése után mindössze néhány héttel már meg is kezdenék a német orvosok a gyógykezelést.

A ralis közösség országszerte összefogott Ricsiért, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hévízi Attila Vendégház tulajdonosa felajánlott egy közel 1 millió forint értékű, kéthetes oxigénterápiás kezelést a férfi javára, amelyet a külföldi  rehabilitációt követően kaphat meg.

A segítségnyújtás azonban szűkebb hazánkban sem marad el: április 9-én,  húsvét vasárnapján, 8-12 óráig jótékonysági akciót hirdettek meg a salgótarjáni Tesco parkolójában, ahol profi pilóták mellé ülhetnek be a résztvevők, a kialakított pályán  pedig megtapasztalhatják az autóversenyzés okozta örömöket, élményeket.  A nemes eseményre egy országos ismertségű versenyző is ellátogat Varga "Cigány" Zoltán személyében, de Nógrádon belül  többek között Velenczei Ádám és Vincze Ferenc is tiszteletét teszi. A rendezvény ideje alatt tombolát is vásárolhatnak a résztvevők, akik ezáltal például Bútor Róbert, valamint a Zengő Motorsport által felajánlott relikviákat zsebelhetik be, de ezen felül a legszerencsésebbek a hazai élvonalbeli pilóták kíséretében autózási élménnyel is gazdagodhatnak.

Akik megtehetik és úgy érzik, hogy szívesen hozzájárulnának Szilágyi Richárd felépüléséhez, azok  a 10103726-09681700-01000006, vagy a 11738008-21504798-as számlaszám valamelyikére utalhatnak április 13-ig, a közleménybe a Ricsi megjegyzést írva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában