Ritmikus gimnasztika

2023.04.10. 12:09

A nógrádi kötődésű sportolónő arany- és ezüstérmet szerzett Franciaországban

Pigniczki Fanni tovább menetelt a ritmikus gimnasztikázók franciaországi Thiais Grand Prix-jén, ahol a szerfinálékban karikával arany-, szalaggal és buzogánnyal pedig ezüstérmet szerzett.

Ember-Lukács Zsófia

Pigniczki Fanni arany- és ezüstéremmel térhetett haza Franciaországból

Forrás: Beküldött fotó

Az olimpikon Pigniczki Fanni a szombati selejtezőből valamennyi kéziszerrel döntőbe került a Thiais GP-n, ahol az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra való felkészülés jegyében lépett szőnyegre. A Világjátékok bronzérmese karikával kezdett, amely hibátlanul sikerült, 32.900 pontja pedig az első helyet hozta számára. Buzogány- (30.450) és szalaggyakorlatával (29.250) is dobogóra állhatott, méghozzá mindkét szerrel a dobogó második fokára. A labdagyakorlatban volt egy kisebb hiba, az arra kapott 29.250 pont pedig az ötödik pozíciót jelentette. Így Pigniczki összesen négy éremmel (összetettben 3. lett) zárhatta a franciaországi viadalt – számolt be róla a Magyar Torna Szövetség.

– Nagyon boldog vagyok, óriási dolog ez számomra, még soha nem voltam dobogós Grand Prix-n, ráadásul életemben először voltam Franciaországban is. Karikával kezdtem, az nagyon jól ment, aztán a többi szerrel voltak ugyan kisebb hibák, de a labdánál járt érte a legnagyobb büntetés, ott azért nem álltam dobogóra. Úgy gondolom, nagyon jól haladunk a felkészüléssel, de mindenképpen több összetevőnek köszönhető, hogy ilyen jól megy most minden – nyilatkozta az olimpikon a szövetségnek a nagylóci felmenőkkel büszkélkedő sportolónő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában