Labdarúgás

2023.04.24. 14:00

Nyerhető meccset bukott el a Bánk

A harmincharmadik fordulóra került sor az NB III. Közép csoportjában.

Stefán Antal

Ismét hazai összecsapáson bizonyíthatott a legutóbbi fordulóban szép győzelmet elérő Bánk-Dalnoki Akadémia. Kiss Károlyék vasárnap délután fogadták a Budapest Honvéd tartalék együttesét, akik az elmúlt hetekben nem a legjobb formájukat mutatták, hiszen mindössze a tavasszal gyengélkedő Dabast tudták két vállra fektetni az elmúlt öt mérkőzésükön.
A találkozó a lehető legjobban indult a nógrádiak számára, hiszen a második percben egy szögletvariáció után Kócsa hatalmas gólt ragasztott a vendég kapu bal felső sarkába. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert szinte a középkezdés után egy szintén szépségdíjas bomba után egalizáltak a fővárosiak. A folytatásban rengeteg lehetőséget jegyezhettünk fel mind a két kapu előtt, különösen a hazaiak voltak aktívak, de nem sikerült megszerezni a második találatot. A fordulás után sem változott a játék képe, jobban futballozott a Bánk, de a kapu előtt nem nem hoztak jó döntéseket. Már a találkozó utolsó húsz percében jártunk, amikor Zima futott alá egy ártalmatlannak tűnő előreívelt labdának, így a Honvéd támadójának csak az üresen maradt kapuba kellett bólintania a játékszert. A bekapott gól rövidzárlatot okozott a bánki védelemben és pár minutummal később érkezett a harmadik budapesti találat is. A hátralévő időben már minden a vendégekről szólt, akik még egy góllal végül nagy különbséggel szerezték meg a győzelmet. Kár érte, mert ebben a meccsben sokkal több volt! Folytatás szerdán idegenben a Majos ellen, ahol ismét reális esély nyílhat a bánki pontszerzésre.


NB III., Közép csoport, 33. forduló:
Bánk-Dalnoki Akadémia – Budapest Honvéd II.-MFA 1–4 (1–1)
Berkenye, 50 néző, vezette: Drabon B. (Imrő J., Frank V. L.)
Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M. (Tőkés), Hajdu, Frey, Petrezselyem – Kócsa, Darabont G. – Király O. (Szentpéteri), Kiss K. (Haronisz), Sápi (Török) – Fellegi (Rosta). Vezetőedző: Czuk Henrik.
Budapest Honvéd II.-MFA: Schrankó – Zrnic P. (Kulbachuk), Sebe, Kocsis G., Zrnic M. – Szabó A., Polák (Zsigmond) – Kocsovscsuk (Benkő L.), Átrok, László M. (Njamculovic) – Fábiánkovits. Vezetőedző: Szamosi Tamás.
Gl.: Kócsa (2.), ill. Átrok (4.), Benkő L. (72., 90.), Zsigmond (74.). Sárga lap: Molnár M., Király O., Hajdu, ill. Szabó A., Fábiánkovits, Zsigmond.
Czuk Henrik: – Azzal a céllal léptünk pályára, hogy meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést. A fiúk hozzáállása nagyon jó volt, erre nem panaszkodhatok. Nagy téttel bíró meccs volt a számunkra, ezért mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, majd egy egy után volt a találkozón négy hatalmas ziccerünk, amiből, ha egyet is berúgunk szerintem megvan a három pont. Volt egy nagy egyéni hiba a második kapott gólunknál, utána rá rögtön még egy, majd hiába mentünk, itt már úgy éreztem, hogy elúszott a lehetőségünk a pontszerzésre. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert jó meccseket játszunk, csak ebben pontokat is kellene szereznünk. Gratulálok az ellenfélnek, de ismét kiemelném az sajátjaimat, mert nagyon jól futballoztak!
Szamosi Tamás: – Egyáltalán nem volt sima mérkőzés, nem is úgy készültünk erre a túrára. Tudtuk, hogy egy viszonylag rossz talajú pályán fogunk játszani, ami nem a mi malmunkra fogja hajtani a vizet. Ugyanakkor a csapatom mindent megtett ezért, hogy megnyerjük ezt a mai találkozót. Személy szerint nagyon boldog vagyok azért, mert egy ilyen jellegű meccset hoztunk le, mert a fiatal labdarúgóink az akadémián nem találkoznak se ilyen ellenféllel, se ilyen pályával, viszont van ilyen és ezt látniuk, tapasztalniuk kell. További sok sikert kívánok a Bánknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában