Íjászat

2023.04.27. 15:00

Jól szerepeltek a Suli Íjász Bajnokság első fordulóján az íjászbemutatót tartó alapítványi diákok

Pápán értek el kiváló eredményeket az Európai Íjászsportolók Alapítványának növendékei.

NOOL

Jászberényi Kiara Tamara: 2., Vágvölgyi Ádám 1., Máté Zoé: 5. helyezést ért el a megmérettetésen.

Forrás: Beküldött fotó

A zord idő ellenére – eső, hideg, szél – nagyon szép eredményekkel zárták életük első íjászversenyét az Európai Íjászsportolók Alapítványának tanítványai: Jászberényi Kiara Tamara (Gagarin), Máté Zoé (Bolyai), Vágvölgyi Ádám (Mikszáth) a Pápán megrendezett Suli Íjász Bajnokság első fordulóján. 
A versenybírók a meteorológiai szolgálat tájékoztatására tekintettel egy órával későbbre halasztották a verseny kezdetét, bízva az időjárás javulásában. A kezdésre elállt az eső, majd 10 perccel később ott folytatta, ahol abbahagyta. Mindössze hat-nyolc fok, eső és szél nehezítette az íjásztanoncok helyzetét. Ennek ellenére a tanultakat alkalmazva, saját maguk által felállított mércével teljesítették a kétszer harminchat lövést. Ezen a versenyen az íjásztanulók három vesszőt lőnek ki sorozatonként és ezt ismétlik meg tizenkétszer, majd egy kis szünetet követően megint tizenkétszer három vesszős sorozatokat adnak le. Ez által alakul ki a végleges eredmény. 
Kinek tíz méterről, kinek harminc méterről kellett lövéseket leadnia az ötszínű (fehér, fekete, kék, piros, sárga) hivatalos nemzetközi méretű lőlapra, ahol a legtöbb pontot érő, tízes értéke mindössze nyolc centiméter átmérőjű. 
A verseny tizenegy órakor kezdődött és tizenhat órakor fejeződött be. Az öt órás megmérettetés, mind fizikailag, mind mentálisan megterhelő a versenyzők számára, de hősiesen kitartottak és szép eredményeket értek el a saját kategóriájukban (gyerek lány: 10m; kadet lány: 30m és kadet fiú: 30m). Jászberényi Kiara Tamara: 2. hely, Máté Zoé: 5. hely, Vágvölgyi Ádám: 1. hely. 
Az eredmények azért is szépek, mert az ellenfelek már több éve versenyeznek, tehát sokkal több tapasztalat és edzésmunka áll mögöttük, nem beszélve a felszerelésük magasabb színvonaláról, mint az alapítvány tanulóinak. A tervszerű felkészítés, a diákok motiváltsága, a minőségi munka azonban meghozta gyümölcsét.
Az alapítványnak azonban szüksége lenne támogatókra! Azok, akik látnak fantáziát az íjászatot művelő diákok támogatásában, az alapítvány számlaszámára való utalással tudják kifejezni szándékukat. A támogatások minden esetben a diákok felszerelésének fejlesztésére, illetve a versenyeztetés költségeire használja fel az alapítvány. A támogatás lehet névre szóló is, melyet a megjegyzés rovatban tüntethetnek fel. Az alapítvány előre is köszöni a felajánlásokat. 
A kiváló szerepléshez szívből gratulálunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában