Labdarúgás

2023.04.27. 12:32

Ismét kapitulált a Bánk, újabb váltás a kispadon

A Majos otthonában vendégszerepelt szerda délután a Bánk-Dalnoki Akadémia az NB III. Közép csoportjának harmincnegyedik játéknapján.

Stefán Antal

Pont nélkül távozott Majosról a Bánk (fehérben) együttese

Forrás: TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Az őszi mérkőzés, valamint az elmúlt hetekben nyújtott helyenként jó játék miatt úgy utazhatott el a bajnokságban sereghajtó bánki alakulat Bonyhád-Majosra, hogy talán összejöhet a pontszerzés a srácoknak. A házigazdák kifejezetten jó formában voltak, hiszen legutóbbi négy saját pályájukon rendezett meccsüket megnyerték, valamint esetleges sikerükkel már négy fordulóval a vége előtt bebiztosították volna jövő évi harmadosztályú tagságukat. 
A meccs első fele nem bővelkedett túl sok lehetőségben, kisebb helyzeteket jegyezhettünk fel csak a két kapu előtt, játékban pedig felvette a kesztyűt tolna vármegyei ellenfelével a nógrádi gárda. A találkozó a negyvenedik percig csak csordogált, ekkor azonban Lőrinc Dániel vezette a labdát a vendégek térfelén, majd senkitől sem zavartatva huszonöt méterről ellőtte a játékszert, ami egyenesen a kapu közepébe vágódott. A bánki védelem és a kapus csak asszisztálni tudott a hazaiak vezető találatához. A fordulás után valamelyest felpörögtek szűkebb hazánk fiai és egy nagy ziccert is ki tudtak alakítani, de a gólvonalról tisztáztak a vendéglátók. Már a mérkőzés hajrájában jártunk, amikor egy kapu előtti kavarodást Budai használt ki, majd öt méterről a hosszú felsőbe helyezte a labdát. Ezt követően még izgalmasak lehettek volna az utolsó percek, mert büntetőhöz jutott a Dalnoki Akadémia, de Kócsa gyenge és rosszul helyezett tizenegyesét könnyedén hárította Vukman.
Vereségével gyakorlatilag kiesett a Bánk-Dalnoki Akadémia az NB III-ból, mert csak akkor tudnának papíron is bentmaradni, ha a hátralévő összes meccsüket megnyernék, míg a Cegléd nem szerezne egyetlen pontot sem. A nyugat-nógrádiak ezzel valószínűleg a feltöltési lista negyedik helyére fognak kerülni, így csak négy visszalépő rivális esetén játszhatnának jövőre is a harmadik vonalban. Információink szerint a meccs előtt Czuk Henrik vezetőedző benyújtotta lemondását, így az utolsó fordulókban Kiss Károly fogja játékos-edzőként dirigálni az együttest.

NB III., Közép csoport, 34. forduló:
Majosi SE – Bánk-Dalnoki Akadémia 2–0 (1–0)
Bonyhád-Majos, 200 néző, vezette: Nyekita B. (Juhász L., Bán K. P.)
Majosi SE: Vukman – Tratnyek, Pál A., Budai, Kugli – Rituper (Széles B.), Hock, Nagy N. (Kovács L.) – Lakatos-Lengyel (Kiss N.), Pál M. V. (Lizák P.), Lőrinc (Ledneczki). Vezetőedző: Kardos Ernő.
Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Török (Haronisz), Hajdu, Frey, Petrezselyem – Darabont G., Kócsa – Sápi, Fellegi, Király O. (Márkus) – Rosta (Szentpéteri). Megbízott játékos-edző: Kiss Károly.
Gl.: Lőrinc (40.), Budai (84.). Sárga lap: Pál M. V., Pál A., ill. Hajdu, Kócsa, Zima, Darabont G.
Kardos Ernő: – Szeretnék gratulálni a srácoknak, hiszen elértük azt a célt, hogy bentmaradtunk az NB III-ban. Mondtam nekik az öltözőben, hogy van vissza három mérkőzés, szeretném, ha ezeken az összecsapásokon is pontokat gyűjtenénk. A mai találkozón a játékkal annyira nem voltam megelégedve, a három ponttal annál inkább. Lezárhattuk volna előbb is a lényegi kérdéseket, magunknak tettük nehézzé a végét. Nem tudtunk olyan ritmusban játszani, mint az elmúlt hetekben, de összességében furcsa lenne, ha azt mondanám, hogy nem vagyok elégedett, hiszen az utolsó öt hazai fellépésünket megnyertük és 10–1-es gólkülönbségünk van ezeken a meccseken. Büszke vagyok a fiúkra és a szakmai stábra, Gyánó Szabira, János Gerire, a masszőrünkre és a vezetőkre! Köszönöm, hogy lehetővé tették nekünk, hogy Majoson jövőre is harmadosztályú csapat legyen! Megünnepeljük ezt a győzelmet, de Iváncsára sem feltartott kezekkel megyünk, szeretnénk ott is kellemetlen perceket okozni.
Kiss Károly: – Ismét egy olyan mérkőzést játszottuk, ahol nem érdemeltünk vereséget, ennek ellenére most is pont nélkül távoztunk. Úgy néz ki, ez a félév arról szól, hogy játékban sokat fejlődtünk, folyamatosan dicsérik a csapatot, de ezért pontokat nem adnak, így egyre kilátástalanabb a helyzetünk, talán az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodunk. Mindent megteszünk a jövőben, ezen a találkozón is voltak helyzeteink, gólvonalról mentett az ellenfél, büntetőt rontottunk. Ez egy ilyen nap volt, ahol sajnos a gól sem jött össze. Próbálunk a hátralévő bajnokikon olyan teljesítményt nyújtani, hogy egymás szemébe tudjunk nézni, talán ebben a helyzetben most ez a legfontosabb.

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában