Autóversenyzés

2023.04.23. 07:58

Balszerencsés szombaton van túl a vanyarci versenyző (videó)

Újabb időmérőt, valamint az első futamot rendezték meg a Clio Cup Europe első, olaszországi állomásán.

Stefán Antal

Nagyot harcolt szombaton Tim Gábor, de kifejezetten balszerencsés volt az időmérőn.

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, megkezdődött Európa legerősebb márkakupájának, a Clio Cup Europe sorozat idei szezonja. A pénteki első időmérő edzésen a vanyarci Tim Gábor az előkelő 10. helyet szerezte meg az 51 fős mezőnyben, ami a vasárnapi (második) futamra jelent majd ideális rajtpozíciót. Szombaton a második időméréssel kezdődött a nap, ami rögtön káoszba is fulladt, hiszen a piros zászlók és a balesetek miatt nagyjából öt és fél perce maradt a versenyzőknek mért kört futni.

Ilyen körülmények között kellett volna Gábornak jó időt futnia:

Az edzést végül a 31. helyen fejezte be Tim, így a mezőny második feléből vághatott neki a délutáni első futamnak. A kavarodás itt sem volt kicsi, mindössze öt kört tudott megtenni a mezőny versenytempóban. Tim Gábor így is tizenkét helyett jött előre és a 19. pozícióban intette le a kockás zászló, ami nem ért pontokat, de a vasárnap délutáni versenyen a tizedik kockából indulva lehetősége lesz jó helyezésért küzdenie.

Így értékelte a vanyarci pilóta a szombati napját:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában