Kézilabda

2023.03.03. 16:36

Két pontért utazik Ajkára a Strandépítők csapata

A férfi NB I/B 20. fordulójában a tizenharmadik Csépe Salgótarjáni SKC vasárnap a sereghajtó Ajka otthonában lép pályára.

B. T.

A Strandépítők (sárga mezben) ősszel hazai pályán kikapott az Ajka ellen

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

– A legutóbbi játéknapon az Ózd ellen remek játékkal sikerült idegenben nyerni. Miként értékeli a két bajnoki pontot? – kérdeztük elsőként Rácz Viktort, az SKC vezetőedzőjét.

– A bajnokság 19. fordulójáig kellett várnunk az első idegenbeli sikerünkre, amely lélektanilag rendkívül fontos volt számunkra, amivel sikerült előrelépni az utolsó helyről, a tizenharmadikra. Ezzel a győzelemmel talán a hitünk is visszatér, mivel Ózdon rendkívül nehéz nyerni. A mérkőzés elejét még nem kezdtük jól, azonban 7. percben megtaláltuk a ritmust és az első félidő végéig dominálni tudtunk, aminek az eredménye volt a félidei tizenegy gólos előny. Ebben az időszakban jól működött a védekezésünk és a kapusteljesítmény, amiből gyors lerohanásokat tudtunk vezetni. A második játékrészben a biztos előnyünk tudatában jól menedzseltük, valamint mindenki megfelelő játéklehetőséghez jutott. Ami igazán biztató, hogy több játékelemben is előre tudtunk lépni.

– A héten mik voltak a fő teendők, vannak-e hiányzók?

– Mivel nincsen túl sok edzéslehetőségünk, ezért minden héten az aktuális ellenfelünkre készülünk koncentráltan. Kevés időnk jut egyéb erőnléti, technikai, taktikai feladatokra. A héten ketten kisebb sérüléssel bajlódtak, ezért limitáltan tudtak csak edzeni. De bízunk benne, hogy hétvégére játékra alkalmasak lesznek.

– A leendő ellenfelüktől az ősszel kikaptak hazai pályán. A kiesés szempontjából ismét egy négypontos mérkőzés előtt állnak. Mit vár?

– Az a vereség egy rendkívül demoralizáló vereség volt a számunkra, amiért szeretnénk visszavágni. Idegenben mindig nehéz nyerni, de bízom benne, hogy a lendületünk és a hitünk megmaradt az ózdi győzelmet követően. Az Ajkának legalább olyan fontos ez a mérkőzés a kiesés elleni küzdelemben, mint nekünk, biztosan mindent meg fognak tenni a győzelemért. A játékuk rendkívül gyors, sok gólt lőnek általában, főként lerohanásból, és szélről, de veszélyesek az átlövéseik is. Fontos, hogy le tudjuk őket lassítani, valamint jó védekezésből, mi tudjunk könnyű, gyors gólokkal operálni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában