Költségvetés

2023.03.02. 06:50

Döntöttek: ennyi pénzzel támogatja a tarjáni sportcsapatokat a város

Visszatérően, több előterjesztés kapcsán is szó volt a kiemelt sportcsapatok támogatásáról a minap megtartott salgótarjáni közgyűlésen.

K. I.

Dániel Zoltán alpolgármester ismertetése szerint a közel 70 millió forintos városi sportkiadások a költségvetés 0,5 százalékát jelentik, szemben az állami költségvetés 2 százalékos arányával. Amellett, hogy Salgótarján élhetőségét növelik a kosárlabda, kézilabda és labdarúgó csapatok, a klubok jelentős számú fiatallal foglalkoznak az utánpótlás-nevelésben – fogalmazta meg.

A képviselő-testület a fennálló kedvezményes létesítményhasználat és önkormányzati bérlakások ingyenes biztosítása mellett a kosárlabdacsapatot és a kézilabdacsapatot is 10-10 millió forinttal támogatja az aktuális bajnokságok tavaszi idényében. A kosárlabdacsapatot működtető kft. TAO-forrásból végezne felújításokat a sportcsarnokban, míg az SBTC Sport Kft. a tóstrandi sporttelepen – mindkét fejlesztés megpályázásához hozzájárulását adta a testület.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Címkék#TAO
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában