Spartan

2023.03.30. 12:59

A Spartan Race idei első hazai megmérettetését rendezik Salgótarjánban

Újabb rangos terepakadályfutó versenynek ad otthont Nógrád a hétvégén.

S.A.

Már elkészültek az akadályok a hétvégi versenyre

Forrás: Nool

Fotó: A.E.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az elmúlt hétvégén a Fighters’ Run sorozat mezőnye vendégeskedett vármegyénkben, amikor is Bér, Virágospusztán tesztelhették kitartásukat és állóképességüket a vállalkozókedvű személyek.

Ezen a hétvégén Salgótarján ad majd otthont a Spartan Magyarország első hazai versenyéken április első két napján. A szervezők több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a helyszínre, ami egyben a régió első 2023-as Trifekta hétvégéje lesz. Ennek értelmében a résztvevők mindhárom népszerű távon kipróbálhatják maguk. A versenyzők Sprint (5 km, 20 akadály), Super (10 km, 25 akadály) és Beast (21 km, 30 akadály) távokra jelentkezhettek, de gyermekfutamokra is sor kerül három különböző kategóriában (4-6, 7-9, 10-14 évesek).

A program központja és a fesztiválterület, valamint a verseny a Tóstrandon kerül megrendezésre. A leghosszabb, huszonegy kilométeren indulók versenyét szombaton, a többi kategória megmérettetését vasárnap rendezik. A versenyre a regisztráció már lezárult, így helyszíni nevezésre nincs lehetőség.

Sok nehéz feladat vár majd az indulókra
Sok nehéz feladat vár majd az indulókra
Fotós: A.E. / Forrás: Nool

Idén Magyarországon három városban rendeznek Spartan Race-t, Salgótarján után július 29-én Vácon sprint, jótékonysági, éjszakai sprint és gyermekfutamokra, október 14-én és 15-én Komlón pedig sprint, 10 kilométeres trail, beast és gyerekversenyekre kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában