Kézilabda

2023.03.13. 14:57

„A mérkőzés sajnos tükröt mutat”- hétgólos előnyről kaptak ki a gyarmati kézisek

Hétvégén a férfi NB II. Észak csoportjának 15. fordulójában a VS Dunakeszi ellen léptek pályára a balassagyarmati kézilabdások.

H. H.

Kézilabda NB II., férfiak, Észak csoport, 15. forduló

VS Dunakeszi – Balassagyarmati Kábel SE 32-29 (14-18)

Dunakeszi, 100 néző, vezette: Ihász A., Szántó T.

Kábel SE: Toarniczky – KORDICS 6, Bedő 9/3, Gyetvai 3, Danisovszky 3, Szladovics 6/1, Gál 2. Csere: Okolenszki M. (kapus), Forgács, Praszna, Tihanyi. Vezetőedző: Gindeli Panna.

A Dunakeszi legjobb dobói: Szorádi 9, Galbos 5/1, Erdei 4, Sánta 4.

Hétméteresek: 3/1, illetve 6/4. Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-4, 7. perc: 4-5, 12. perc: 5-10, 25. perc: 10-17, 37. perc: 19-19, 47. perc: 27-23, 53. perc: 31-25.

A mezőny egyik újonc alakulatával szemben villámrajtot vett a balassagyarmati legénység. Remek védekezés, kiváló kapusteljesítmény jellemezte a társaságot, míg a támadásban Bedő, Kordics és Szladovics találataival jelentős előnyt szereztek, amit két rövid megingás kivételével a szünetig megtartottak, sőt, akadt olyan időszak, amikor már hét góllal vezettek.

A fordulást követően azonban egycsapásra megváltozott a játék képe, sorra jöttek a hibák, kihagyott ziccerek, eladott labdák, míg a házigazdák szívós zárkózásba kezdtek, és a férfiak mezőnyében nem túlságosan gyakori módon röpke tíz-tizenkét perc leforgása alatt nem csupán ledolgozták a hátrányt, hanem a vezetést átvételét követően a különbséget olyan mértékben növelték, hogy a hajrába érve már 31-25 állt az eredményjelzőn. Az érthetetlen összeomlást még a csereként beállt kapus, Okolenszki Martin néhány védése enyhítette, de ezzel is csak részben sikerült kurtítani a vereség nagyságán.

Gindeli Panna: - Álomszerű harminc perc után bekövetkezett a rémálom. A mérkőzés sajnos tükröt mutat. Rendezetlen háttérkörülmények között nagyon nehéz eredményt produkálni és koncentrálni a játékosoknak. Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni továbbra is a csapatért és a balassagyarmati kézilabdáért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában