Labdarúgás

2023.02.25. 10:41

Látnak esélyt a sikerre a nógrádi Fradi szurkolók

A német Bayer Leverkusennel találkozik a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a magyar bajnok idegenben kezdi a párharcot március 9-én. Nógrádi zöld-fehér szurkolókat kérdeztünk a kialakult párosításról.

Langa Attila

A Ferencváros szurkolóin nem fog semmi múlni

Forrás: MTI/EPA

– Először is óriási fegyverténynek tartom, hogy meglepetésre a Ferencváros még tavaly csoportelsőként biztosította helyét az Európa Liga legjobb tizenhat csapata közt, ahol kiemeltként várhatta a nyolcaddöntő sorsolását. Itt már nincsenek gyenge vagy azonos erősségű ellenfelek a Fradinak. A sorsolásnál szerintem egy erős bajor gárdával nézhetünk újra farkasszemet. Az előző kiírásban itthon megvertük őket csoportmeccsen, ami biztató lehet, de természetesen nem a Ferencváros a nyolcaddöntő esélyese papírforma szerint. Sajnos több alapember sérült a keretben. Az idegenbeli első mérkőzés kulcsfontosságú lesz, egy döntetlen vagy egy szoros mérkőzésen egygólos vereség szerintem itthon, a Puskás Arénában, telt ház előtt – a Fradi táborát ismerve – fantasztikus hangulatban ledolgozható lenne, és tovább is juthatunk. Küzdeni mindig, feladni soha! Hajrá, Fradi! – mondta Balla István salgótarjáni fanatikus Ferencváros-szurkoló. 

– Izgatottan vártam a sorsolást, hiszen a kedvenc külföldi csapatom is ott volt mint lehetséges ellenfél. Vártam egy római kirándulást, de Leverkusen lett belőle. Itt már nincs könnyű ellenfél, lehetett volna erősebb csapat is, úgyhogy elégedett vagyok. Jelenleg várom a fejleményeket az utazással kapcsolatban, mert természetesen ott leszünk a mérkőzésen. Hajrá, Ferencváros! – mondta Domokos Lajos, aki a Ferencváros mellett a Pásztói SK csapatának is az egyik vezérszurkolója. 

– A sorsolás előtt a Juventus vagy a Manchester United csapatát szerettem volna ellenfélnek, de mindegyik lehetséges rivális komoly játékerőt képvisel, nem véletlenül jutottak el idáig. A Bayer Leverkusen a Bundesliga egyik élcsapata minden évben, így nem lesz könnyű dolga a Fradinak. Reménykedem abban, hogy idegenben sikerül egy szoros eredményt elérni, így itthon, hazai közönség előtt sikerül őket megtréfálnia a zöld-fehéreknek. Bízom a fiúkban, és szurkolok is nekik! – osztotta meg gondolatait a Fradi-drukker Varga Gyula, aki a megyei I. osztályban szereplő Diósjenői SE játékosedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában