Ökölvívás

2022.12.15. 07:06

A salgótarjáni edző életének legnagyobb élménye volt a vébé

Botos Tibor az ifjúsági fiú válogatott másodedzőjeként Spanyolországban járt nemrég, ahol a korcsoport világbajnokságát rendezték.

B.L.

Botos Tibor (balról a második) Spanyolországban segítette a válogatottat

Forrás: Beküldött fotó

A legjobb magyar bunyósok három hétig készültek együtt Tatán, illetve a Madárfészek akadémián, a magyarokat végül hét fiú és hét lány képviselte Alicante-ben.

Az egykori kiváló tarjáni bunyós, Botos Tibor végig segédkezett a fiúk felkészülésében, és Spanyolországban is a ring mellől osztogatta a tanácsokat.

- Nagyszerű körülmények fogadtak kint minket, a szállás és az étkezés is tökéletes volt. Gyönyörű a város, a tengerpartra is lejutottunk. A rendezéssel is elégedettek lehetünk, a bírói műhibák pedig minden tornán jelen vannak - emlékezett vissza az Ács Józsefet segítő Botos Tibor.

A magyar keret a segítőkkel
Forrás: Facebook

Az eredmények is jöttek, és nem sokon múlt, hogy több dobogós helyet is bezsebeljenek a mienk.

- Nagyon boldogok vagyunk, hogy Gémes Levente ezüstérmet szerzett a 71 kilósak között. Már az elődöntőben is sérült kézzel verte meg görög ellenfelét. A sérülése az üzbég elleni fináléra is rányomta a bélyegét, de így is örültünk az éremnek - mesélte a tarjáni edző.

Amellett, hogy életreszóló élmény volt az út a nógrádinak, hasznos tapasztalatokkal is gyarapodott, hiszen a lyukas időkben a már kiesett bunyósok más nemzetek ökölvívóival edzhettek együtt.

- Maximálisan elégedettek vagyunk a srácokkal, mindent megtettek a siker érdekében. Remek közösséget alkotnak, akikkel jó együtt dolgozni - összegzett Botos Tibor.

Bajnokságon a salgótarjániak

Amíg edzőjük a válogatottat segítette, a Salgótarjáni Boksz SE-nél sem állt meg az élet, hiszen Csepelen, a serdülő és junior magyar bajnokságon voltak érdekeltek. A 60 kilóban kötelek közé lépő Botos Dávid bár jól bokszolt, eredményesen kezdett, de a rövid felkészülése miatt nem jutott túl az első összecsapásán.

Sem a válogatottban, sem az egyesület életében nem lesz megmérettetés a közeljövőben, így folytatódik a készülődés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában