Verseny

2022.12.17. 10:45

A nógrádi iskolások nyerték a Hesz-nap sorversenyét

Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó jelenlétében rendezte meg névadója, dr. Hesz Mihály születésnapjának tiszteletére nemrégiben sorversenyét Nógrád község általános iskolája.

H. H.

A sorversenyben ötletes feladatokat kaptak a diákok

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A viadalra a vendéglátókon kívül még nyolc intézmény nevezte nyolc-nyolc fős csapatát, érkeztek diákok a fővárosból, Vácról, valamint nyugat-nógrádi településekről. 

Az öt feladatból álló megmérettetés során akadtak igen furfangos próbatételek is. Végül nagy csatában holtverseny alakult ki az élen a házigazdák, illetve a szendehelyi tanulók között. Az összevetésben azzal győztek a nógrádi gyerekek, hogy négy feladat során is az első háromban végeztek, így ők nyerték meg a diadalért járó díszes serleget.

Végeredmény: 1. Dr. Hesz Mihály Általános Iskola (Nógrád) 19 pont, 2. Német Nemzetiségi Általános Iskola (Szendehely) 19 pont, 3. Börzsöny Általános Iskola (Nagyoroszi) 14 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában