Tehetség

2022.11.10. 21:58

Tizenöt éves kora ellenére sorra pattintja a sikereket a szécsényi asztaliteniszező

Dr. Harik Ferenc a Nógrád Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke korábban azt mondta, hogy kevés fiatal foglalkozik napjainkban az asztaliteniszezéssel, de a szécsényi Stoff Henrik egy igen tehetséges kivétel.

Szenográdi Ferenc

Stoff Henriket teljesen magával ragadta a sportág

Forrás: Beküldött fotó

A szécsényi Stoff Henrik azon kevesek közé tartozik, akiknek kedvenc sportága az asztalitenisz. Kilenc éves koráig, mint általában minden fiúgyermek, a labdarúgásnak hódolt és a barátaival kergették a focilabdát. Ötödikes volt, amikor az édesapja – aki fiatal korában atletizált – javasolta fiának az asztaliteniszezést, hiszen Szécsényben jó híre volt a Szerva Asztalitenisz Egyesületnek.

Henrik az édesapja javaslatára elment az egyesület edzésére, ami nem volt idegen számára, hiszen az iskolájának a tornatermében tartották az asztaliteniszezők az edzéseket és mérkőzéseket. A fiú ütőt vett a kezébe, kipróbálta a játékot, amely azonnal megtetszett neki. Dr. Harik Ferenc a Szerva Asztalitenisz Egyesület megalapítója, – annak mindenese – a szárnyai alá vette a fiatalt. Henrik egyre inkább belejött a játékba. Tisztában volt azzal, hogy edzések nélkül nem lehet jó eredményt elérni, így szorgalmasan járt a tréningekre.

Már elég korán bekerült az egyesület megye-bajnokságában játszók csapatába, majd edzőjétől, Salamon Istvántól bizalmat kapott, s az NB III-as csapat tagja lett. A 15 éves fiú háromszoros serdülő megyei bajnok, valamint a diákolimpiákon többször bejutott a döntőbe. A szécsényi NB II-es csapat tartalékos játékosa, de már az NB I-ben is kipróbálhatta magát. Ahogy mondta, nem bánta meg, hogy annak idején az édesapjára hallgatott és az asztaliteniszt választotta. 

Szereti a sportágat, és a tanulás mellett időt tud szakítani arra, hogy részt vegyen a heti három alkalommal rendezett edzéseken, versenyeken. Tudja, hogy csak szorgalommal és kitartással lehet előbbre jutni. Őszintén fogalmazott a szécsényi fiatalember, amikor azt mondta, hogy fizikai állóképességét még erősíteni kell, valamint a játékban is tovább kell még fejleszteni a tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában