Labdarúgás

2022.11.22. 15:45

Nógrádi emlékek az éjjel elhunyt Mészöly Kálmánról - gyászol a futballközösség

Nyolcvanegy éves korában hétfőn elhunyt Mészöly Kálmán válogatott labdarúgó, edző, aki játékosként 61-szer ölthette magára a címeres mezt, szövetségi kapitányként pedig 1982-ben kivezette a válogatottat a világbajnokságra.

B. T.

Mészöly Kálmán (1941-2022)

Forrás: MTI

1959-ben igazolta le a Vasas SC. Már a piros-kékek játékosaként lett UEFA-torna-győztes 1960-ban Hoffer József együttesével Bécsben, s ugyancsak az ifi válogatottból datálható barátsága Farkas Jánossal, aki klubtársa volt. Az UEFA-siker évében április 9-én mutatkozott be az NB I-ben a Salgótarján ellen (2:0), játékáról ezt írta a Népsport: – Sikeres volt az ifjúsági Mészöly bemutatkozása. Meglepően higgadtan, ügyesen, nagy körültekintéssel töltötte be szerepét.

Kmetty József, az SBTC egykori játékosa: – Egy nagyon jó sportembert veszítettünk el. Játszottam ellene, kiváló játékos volt, aki elég korán abbahagyta az aktív futballt. Edzőként is ért el eredményeket. A legutóbbi találkozásunkkor felelevenítettük a régi emlékeket, a Stécé-Vasas mérkőzéseket.

Básti István, az SBTC egykori játékosa: – A Stécé színeiben szerepeltem ellene. Kiváló labdarúgó volt. Keményen, de tisztán játszott, remekül fejelt. Edzőként is megállta helyét. Utolsó beszélgetésünkkor a régi jó meccseket idéztük fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában