Megemlékezés

2022.11.03. 19:09

Mécsest gyújtottak a villámcsapás áldozatainak emlékére Szécsényben

Egy 51 évvel ezelőtti labdarúgó mérkőzésen bekövetkezett villámcsapás áldozataira emlékeztek Szécsényben a halottak napján.

Sz. F.

Szécsényben a halottak napján megemlékeztek egy 1971-es labdarúgó mérkőzésen történt villámcsapás áldozatairól

Forrás: Nool.hu

Fotó: Szenográdi Ferenc

1971. május utolsó vasárnapján gyönyörű, napsütéses időben, 200 néző előtt kezdődött el a Szécsény–Karancsság labdarúgó mérkőzés. A hazaiak fölényben játszottak, már 2:0 arányban vezettek, amikor a 35. percben hirtelen vihar támadt, villámlott, ömlött az eső. A játékvezető megszakította a mérkőzést.

A nézők futottak, amerre láttak. Voltak, akik az öltözőkbe mentek, mások hazafelé indultak, egy öttagú társaság pedig egy fa alatt keresett menedéket. A tragédia 18 óra 20 perckor következett be. A villám a fába csapott, az alatta álló emberek közül többen súlyosan megsérültek. A Nógrád című napilap egykorú tudósítása szerint a szurkolók azonnal a sérültek segítségére siettek, egy véletlenül arra járó mentőautót is megállítottak, a bajba jutottakat a balassagyarmati kórházba vittét. Két ember még út közben elhunyt, ketten pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek, ők túlélték a tragédiát.

Évekkel ezelőtt Jászberényi Pál, a sportegyesület elnökségi tagja kezdeményezésére emlékhelyet alakítottak ki a tragédia helyszínén. Most is ő vetette fel, hogy halottak napján emlékezzenek meg és róják le kegyeletüket az áldozatok előtt. A helyszínen a történtek felidézése után az emlékezők mécseseket gyújtottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában