Tájékozódási futás

2022.11.29. 13:37

Jubileumi nosztalgia versenyt rendezett a pásztói sportklub

Jogutódlás útján 2002-ben három pásztói tájfutó Hugyecz Zoltán, Fedelin Tibor és Zentai József úgy döntött Pásztón, hogy nem hagyja veszni a több évtizede létező tájékozódási futó sportágat, így megalapították a HUFEZE Sportklubot.

Nool

A pásztói HUFEZE alapítói (balról): Hugyecz Zoltán, Fedelin Tibor és Zentai József

Forrás: Beküldött fotó

Ebben az évben érkeztek megalakulásuk húsz éves évfordulójához és a napokban a hivatalos versenyidény végeztével Mátraszentimre térségében egy országos részvételű nosztalgia edzőversenyt bonyolítottak le.

Az eseményre a klub elnöke, Zentai József elkészítette a Mátra első lézerszkennelt (Lidar) alapú sportági térképét, melynek egyéb munkálataiban a salgótarjáni származású dr. Zentai László, a balassagyarmati Kovács Gábor, a fővárosban élő versenyzőjük Reviczki Zsolt és a korábbi pásztói klub élversenyzője a mátrakeresztesi Erdélyi Gyula segédkezett.

Két évtized alatt a rendkívül nehéz anyagi helyzetük ellenére a klub, illetve néhány éve már sportegyesület versenyzői, számtalan hazai ranglista és külföldi versenyeken öregbítették egyesületük illetve a megye, a város hírnevét.

Saját sportáguk mellett időközben az egyesülethez került a Gáspár Szilvia által vezetett MátRun futócsoport, valamint Bódi Zoltán szervezi szababidős jelleggel a gyalogos teljesítmény és kerékpáros túrákat. Tevékenységük elismeréseképpen az elmúlt évben Hugyecz Zoltán elnyerte a város önkormányzata által alapított Pásztó Város Sportjáért díjat.

A mátrai nosztalgia versenyre a sportágban használatos modern pályafelszerelést a Salgótarjáni Dornyay biztosította. Az A pályán a Norvégiában élő Farkas Lóránt (OSC) egy szoros küzdelmet követően nyert Erdélyi Gyula, a Dornyay versenyzője előtt.

A versenyen indulókat célba éréskor a rendezők emléklappal jutalmazták.

Eredmények

November 26. Pontbegyűjtő tájfutóverseny: 1. Farkas Lóránt (OSC) 39:11 perc, 2. Erdélyi Gyula (Salg. Dornyay) 39:34, 3. dr. Mohácsy Tamás (Salg. Dornyay) 42:05. B pálya: 1. Kain Gergely (MOM Budapest) 21:11, 2. Farkas Lóránt (OSC) 22:42, 3. Mitró Zoltán (Zalaegerszegi TC) 23:20.

November 27. B pálya: 1. Pelyhe Dénes (Salg. Dornyay) 38:15. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában