Ökölvívás

2022.10.22. 10:52

Rengeteg dolga van a válogatott salgótarjáni edzőjének

Botos Tibor sűrű heteket dolgozik végig, a Salgótarjáni Boksz SE edzője az ifjúsági fiú válogatott másodedzőjeként már a novemberi világbajnokságra készül.

B.L.

Botos Tibor (balról a harmadik) a válogatottal Frankfurtban

Forrás: Beküldött

Az egykori kiváló tarjáni bunyós nemrég Iasiba (Jászvásár), a Moldavian Belt (Moldáv Öv) ifitornára kísérte el a korosztály legjobbjait. Romániából a nyolc magyar közül öten is aranyéremmel térhettek haza.

A világbajnokságra készülés következő állomása egy németországi torna volt, a frankfurti Brandenburg Kupáról egy arannyal tértek haza a mieink.

- Oláh Levente a torna legharcosabb ökölvívójának járó címet is bezsebelte. Nem is csoda, hiszen az elődöntőben egy hétszeres bajnok angolt, a döntőben pedig egy nagyon kemény lengyelt vert meg. Egy igazi harcos, fanatikus bokszoló, akitől a vb-n is sokat várunk - áradozott az Ács Józsefet segítő Botos Tibor.

A tarjániakat is versenyezteti közben

A tarjáni edző ezt követően egy edzőtáborozáson vett részt a Madárfészek akadémián, nemsokára pedig Tatára kíséri majd el a válogatottat. Innen utazik majd Csepelre, ahol a salgótarjániakat segíti majd a ring mellől a serdülő és junior magyar bajnokságon. November 3. és 6. között hárman is az SBSE-t képviselik majd, Oláh Gergő segítségével.

Botos Tibor innen visszatér a Madárfészekbe, ahonnan már Spanyolországba utaznak a válogatott hat fiú bunyósával, november 13. és 27. között ugyanis Alicante ad majd otthont a korosztályos világbajnokságnak.

Kemény munka zajlik tehát a válogatottnál ezekben a hetekben, amiből Botos Tibor is kiveszi a részét, és mindent megtesz azért, hogy a megyarok a legjobbat hozzák ki magukból.

 

Címkék#Botos Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában