Horgászat

2022.10.12. 20:52

Péntekig jelentkezhetnek a horgászok a nógrádszakáli versenyre

Idén is megszervezi a II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület a Tátraszéplaki Ede Emlékversenyt, amely több mint harminc éves múltra tekint vissza. Az egyesület alapítótagjáról elnevezett nyílt horgász versenyt 33. alkalommal rendezik meg október 15-én, szombaton. A megmérettetés helyszíne a nógrádszakáli roncshíd lesz.

Veres Edina

A programterv szerint a gyülekező 7 óra 30 perckor kezdődik, majd 8 órától a sorsolás során eldől, hogy a résztvevők melyik horgászhelyet foglalhatják el. A versenyzők egy bottal, rajta úszós szerelékkel próbálhatják horogra akasztani a halakat. 

A felkészülést követően 9 óra 30 perckor elrajtol a három és fél órán át tartó próbatétel. Ezután 13 órától a mérlegelésé lesz a főszerep, majd közel fél óra múlva fény derül rá, hogy ki viheti haza a győzelemért járó vándorkupát. Az eredményhirdetés során az első három helyezett vehet át serleget és tárgyjutalmat, illetve természetesen ez ugyanígy történik majd a női, illetve a gyermek horgászok esetében is. Emellett pedig a szervezők minden résztvevőt vendégül látnak egy ebédre.

A horgász egyesület közösségi oldalán olvasható tájékoztatás szerint október 14., azaz péntek 17 óráig jelentkezhetnek, akik pecabotot kívánnak ragadni a Tátraszéplaki Ede Emlékversenyen. Kőmíves Zoltánnak, a II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület elnökének közleményében továbbá az is szerepel, hogy ugyan nincs nevezési díj, de harminc jelentkezőnél többet nem tudnak fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában