Labdarúgás

2022.09.20. 11:36

Nem várt fordulat: visszalépett a bajnokságtól a Balassagyarmati VSE

A csapat kedd délelőtt jelentette be a döntést.

Nool

A Balassagyarmati VSE (narancs) kedd délelőtt jelentette be a döntést

Forrás: Archív fotó: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az Ipoly-parti focisták számára az előzetes várakozásoktól eltérően igen felemás módon indult az idei szezon, holott a bajnoki cím megszerzéséről szóló álmokat is dédelgettek. Az eddig eltelt nyolc forduló alatt négy győzelem, egy döntetlen és három vereség volt a mérlegük, és a tizenhárom megszerzett ponttal a nyolcadik helyen tanyáztak a tabellán, ráadásul legutóbb, a Vasas elleni Magyar Kupa összecsapáson a legjobb 32 közé jutásért Nagy Tibor tanítványai rendkívüli módon megszorongatták első osztályú vetélytársukat, hiszen csak a hajrában kapták a kiesést jelentő, 1-2-es végeredményt jelentő gólt.

Éppen ezért a közvéleményt merőben meglepetésként érte a visszalépést bejelentő hír, ugyanakkor a csapathoz közel állók már az elmúlt hetekben erősen pedzegették a szomorú végkifejletet.A Balassagyarmati VSE hivatalos közleménye szerint az együttes gazdasági helyzetére való hivatkozással történt meg a visszalépés, amiről tájékoztatták a Magyar Labdarúgó Szövetséget, valamint a harmadosztályú küzdelemsorozatokat igazgató versenybizottságot. Az indoklás szerint a jelentősebb szponzorok közül többen az erősödő energiaválság miatt nem tudták további segítségükről biztosítani Király Ákost és társait, így az egyesület vezetői nem láttak más megoldást, mint a felnőttek szerepeltetésének befejezését. A klub közleményében hangoztatták, a korábbi és a mostani támogatóiknak hálásak az eddigi együttműködésükért, illetve köszönik a szurkolók kitartó buzdítását. Végül hozzátették, az országos és nemzetközi helyzet javulásában reménykedve bizakodóan tekintenek a jövőbe, hogy hamarosan új fejezetet indíthatnak a Balassagyarmati VSE történetében.

Megkerestük Csach Gábort, a város polgármesterét, aki elismerte, rendkívül letörten fogadta a harmadosztályú gárda visszalépéséről szóló hírt, ugyanakkor szembesült már korábban a döntést kiváltó folyamatokkal. Ám határozottan kijelentette, hogy az utánpótlás, azaz a Palóc Farkasok korosztályos versenyeztetésére ez a fejlemény semmilyen negatív hatással nem lesz, ők az adott bajnokságokban továbbra is futballoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában