Választás 2024

2024.05.12. 13:52

Öt jelölt verseng a polgármesteri székért Rétságon

Igencsak megnövekedett az érdeklődés a polgármesteri cím iránt Rétságon, hiszen az öt évvel ezelőtti kettővel szemben most öt ember is megméretteti magát a közelgő önkormányzati választásokon.

Hegedűs Henrik

A nyugat-nógrádi járási székhelyen 2019-ben Mezőfi Zoltánra, aki korábban 2002. és 2014. között megszakítás nélkül vezette a város önkormányzatát, 53 százaléknyi szavazat jutott, míg vetélytársára, Varga Dávidra a választók mintegy 47 százaléka voksolt.

Most, 2024-ben kiélezettebb versenyfutás várható. A Nemzeti Választási Iroda öt polgármesterjelölt nevezését regisztrálta a rendszerébe, és összesen 2135 jogosult állampolgár választhat közülük városvezetőt. Mezőfi Zoltán újra jelentkezett, míg a Fidesz-KDNP pártszövetség ezúttal Bakó Mónikát indítja, rajtuk kívül pedig a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében Bertalan Szabolcs, illetve két független jelölt, Balga Zoltán és dr. Bedő Gyöngyi szeretné elnyerni a polgármesteri címet.

Hasonlóképpen komoly küzdelem ígérkezik a további hat képviselő-testületi tagságért, hiszen huszonhárman indulnak. A Fidesz-KDNP e tekintetben önálló képviselőjelölti csoportot alakított, míg a jelenlegi polgármester mellett is külön csapat szerveződött. Rétságon június 9-én, vasárnap két szavazókörben járulhat az urnákhoz a lakosság, a Városi Művelődési Könyvtár és Könyvtár épületében, valamint a Rétsági Általános Iskolában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában